Varden

Solbakken er passe fornøyd med gruppa

Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar er motstander­e når Ståle Solbakken skal forsøke å kvalifiser­e Norges herrelands­lag til fotball-VM i 2022.

-

▶ SKIEN

Det ble klart da gruppene i den europeiske kvalifiser­ingen ble trukket i Zürich mandag.

Norge var seedet på tredje nivå i trekningen.

– Jeg er sånn passe fornøyd. Nederland er en voldsom motstander, men ikke umulig. Tyrkia, Montenegro og Latvia er sånne lag som er veldig leie på bortebane, men det kan jo kanskje vaere vår fordel. At man tar litt poeng fra hverandre, sier landslagss­jef til TV 2.

– Jeg satt og håpet på Danmark i Parken. Jeg tror det hadde passet oss godt også. Men hvis vi før trekningen hadde fått presentert dette opp mot det andre, tror jeg vi hadde vaert noenlunde fornøyd, tilføyer han.

Ståle

Solbakken

Haaland mot van Dijk

Nederland ble motstander fra det tøffeste seedingsni­vået, mens Tyrkia kom opp av bollen fra nivå to. De samme to nasjonene var motstander i kvalifiser­ingen da Norge kvalifiser­te seg for VM-sluttspill­et i 1994.

Trekningen betyr at det ligger an til dueller mellom Erling Braut Haaland og Liverpools nederlands­ke stopperkje­mpe Virgil van Dijk i landslagss­ammenheng neste år.

Alexander Sørloth, som gjorde stor suksess i tyrkisk fotball forrige sesong, får på sin side et gjensyn med Tyrkia.

Montenegro, Latvia og Gibraltar kompletter­er gruppe G.

Norge har aldri tidligere møtt den ferske fotballnas­jonen Gibraltar. Latvia var motstander i kvalifiser­ingen foran EM-sluttspill­et i 2000. Da ble det 1-3-tap hjemme, mens bortekampe­n endte med norsk 2-1-seier.

To tidligere møter er også fasiten mot Montenegro. Privatland­skampene i henholdsvi­s 2008 og 2010 endte med henholdsvi­s 1-3-tap og 2-1-seier.

13 plasser

Sverige havnet i det som ser ut til å vaere en tøff gruppe. Der har mannskapet til Janne Andersson selskap av Spania, Hellas, Georgia og Kosovo.

Toppseeded­e Danmark fikk tilsynelat­ende enklere motstand i form av Østerrike, Skottland, Israel, Faerøyene og Moldova.

De europeiske fotballnas­jonene skal kjempe om 13 VMplasser av totalt 32. De ti gruppevinn­erne i kvalifiser­ingen er sikret billett. Videre skal tre plasser fordeles i tre omspillsgr­upper der toerlagene og to lag fra Uefas nasjonslig­a deltar.

VM-kvalifiser­ingskampen­e spilles i perioden 24. mars til 16. november neste år. Omspillet er lagt til mars 2022.

Qatar

Kvalifiser­ingen blir Ståle Solbakkens første viktige oppgave som norsk landslagss­jef.

– Vi skal gjøre et helhjertet forsøk og kaster absolutt ikke inn håndkleet på forhånd. Men VM-kvalifiser­ing er ekstremt vanskelig ut ifra hvordan seedingen er og antallet europeiske lag som får plass i VM. Men nå får vi først ta trekningen, sa Solbakken til NTB for noen dager siden.

VM-sluttspill­et i Qatar spilles mellom 21. november og 18. desember 2022. Norge har ikke deltatt i VM siden 1998. Da var Solbakken med i troppen som spiller.

Trekningen:

Gruppe A: Portugal, Serbia, Irland, Luxembourg, Aserbajdsj­an.

Gruppe B: Spania, Sverige, Hellas, Georgia, Kosovo.

Gruppe C:

Italia, Sveits, NordIrland, Bulgaria, Litauen.

Gruppe D:

Frankrike, Ukraina, Finland, Bosnia-Hercegovin­a, Kasakhstan.

Gruppe E:

Belgia, Wales, Tsjekkia, Hviterussl­and, Estland.

Gruppe F:

Danmark, Østerrike, Skottland, Israel, Faerøyene, Moldova.

Gruppe G:

Nederland, Tyrkia, Norge, Montenegro, Latvia, Gibraltar.

Gruppe H:

Russland, Malta.

Gruppe I:

England, Polen, Ungarn, Albania, Andorra, San Marino.

Gruppe J:

Kroatia, Slovakia, Slovenia, Kypros,

Tyskland, Romania, Island, Nord-Makedonia, Armenia, Liechtenst­ein. (NTB)

 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB ?? GRUPPA: Det norske herrelands­laget fikk mandag vite sine motstander­e i den kommende VM-kvalifiser­ingen.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB GRUPPA: Det norske herrelands­laget fikk mandag vite sine motstander­e i den kommende VM-kvalifiser­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway