Varden

Har delt ut en million kroner

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

I 2012 solgte foreldrene barnehagen og har brukt overskudde­t til barn og unge. Melkeveien barnehage stiftelse har betydd mye for naermiljøe­t.

I 2012 solgte foreldrene barnehagen og har brukt overskudde­t til barn og unge. Stiftelsen har i ni år gitt lag og enkeltpers­oner én million kroner i støtte, men neste år er det trolig slutt.

100.000 kroner i ti år

Stiftelsen har blant annet sikret at den unge trompetist­en Johanne Dahl Hanssen fikk reise på studietur til Danmark og at Nora Svennigsen fikk delta på crossfit-mesterskap i Ontario i Canada, der hun vant. Men også idrettslag, velforenin­ger og andre ungdomsorg­anisasjone­r har vaert blant de heldige når stiftelsen årlig har delt ut rundt 100.000 kroner i snart ti år.

Fram til 14. mars tar de mot søknader fra enkeltpers­oner og grupper som trenger penger til tiltak for barn og ungdom – det vil si, om de er i oppvekstom­rådene Heistad, Brattås og Skjelsvik.

Melkeveien barnehage stiftelse ble opprettet da den foreldreba­serte andelsbarn­ehagen ble kjøpt og privatiser­t av driver Svein Rambekk høsten 2012.

Salgssumme­n ble langt høyere enn den andelen foreldrene eide, og ble sammen med tidligere overskudd samlet til en pot de kunne dele ut til gode formål. – Noen treffer veldig mange unge, som badeanlegg­et på Tangen, støtte til lys-løypa på Heistad eller lekeplasse­n på Brattås.

Øyvind Polsraed, leder i stiftelsen.

– For å unngå at de som tilfeldigv­is hadde barn i barnehagen akkurat på det tidspunkte­t tok hele gevinsten av salget, bestemte de seg for å opprette en stiftelse som skulle støtte tiltak for barn og unge i naerområde­t.

Nå står det igjen rundt 250.000 kroner, som gjør at leder Øyvind Polsrød tror dette er nest siste gang de vil dele ut penger.

– Gøy å dele ut penger

Polsrød synes det har vaert gøy å kunne dele ut penger disse årene, men har problem med å rangere de fineste «sjekkene» dette tiåret.

– Det er så mange ulike prosjekt. Noen treffer veldig man

ge unge, som badeanlegg­et på Tangen, støtte til lysløypa på Heistad eller lekeplasse­n på Brattås. Den lekeplasse­n blir ofte brukt av barna i barnehagen vi solgte, så det er ekstra gøy. Men det har også vaert veldig fint å kunne bli med å oppfylle noen drømmer til enkeltpers­oner, som drømmene til Johanne og Nora. Jeg håper det er noen som har noen drømmer sender inn en søknad til stiftelsen i år eller neste år, for ingen ting er bedre enn å vaere med på å oppfylle drømmer.

Crossfit-utøveren Nora Svennigsen sier det ikke ville blitt noen Canada-tur og VM-gull som 19-åring uten støtten fra stiftelsen.

– Jeg droppet russefeiri­ngen og trente seks til åtte timer hver dag. Men det koster såpass mye å reise og delta på de store turneringe­ne. Stiftelsen ble derfor en game-changer.

Jobber som instruktør

I dag bor Nora i Oslo, der hun jobber som crossfit-instruktør og studerer media og kommunikas­jon.

– Jeg har lagt konkurrans­ene på hylla, for det koster fremdeles mye penger å reise til USA og Canada. Og så er det litt deilig å ikke fokusere på konkurrans­ene hele tiden, men det kan jo vaere et jeg satser igjen senere, sier Nora Svenningse­n.

 ??  ??
 ??  ?? GLEDE: Badeanlegg­et ved Tangen er brukt av mange i naerområde­t, og fikk støtte av barnehages­tiftelsen. I ti år har stiftelsen, med Øyvind Polsrød som leder, delt ut penger til tiltak for unge i naerområde­t.
GLEDE: Badeanlegg­et ved Tangen er brukt av mange i naerområde­t, og fikk støtte av barnehages­tiftelsen. I ti år har stiftelsen, med Øyvind Polsrød som leder, delt ut penger til tiltak for unge i naerområde­t.
 ??  ?? LEK: Lekeparken på Brattås, med grillhytte og lekeappara­t er også til glede for barna i Melkeveien barnehage i dag.
LEK: Lekeparken på Brattås, med grillhytte og lekeappara­t er også til glede for barna i Melkeveien barnehage i dag.
 ??  ?? BARNEHAGES­TIPEND: Høsten 2012 solgte foreldrene Melkeveien barnehage.
BARNEHAGES­TIPEND: Høsten 2012 solgte foreldrene Melkeveien barnehage.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? STERK: Nora Svenningse­n viste tidlig sitt talent innen crossfit, her som 17-åring. To år senere vant hun VM-gull.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN STERK: Nora Svenningse­n viste tidlig sitt talent innen crossfit, her som 17-åring. To år senere vant hun VM-gull.
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ??
FOTO: SINDRE OMENÅS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway