Varden

Vedbod solgt for 850.000 kroner

Tretten budgivere kjempet torsdag om vedboden på 36 kvadratmet­er på Frøystul. Til slutt endte prisen på 850.000 kroner.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

– Vi kommer til å rive boden og bygge oss ny hytte på tomten, sier kjøperen Piotr Qupiec fra Asker til Varden.

– Hva er det som skjer. Har folk fått tre millioner ekstra i fjor, eller, sier «bodmeglere­n» Tom Didrik Eriksen om prisgalopp­en som nå utspiller seg i fjell-Telemark.

Ei enkel bod for lagring

Budkampen mellom 13 budgivere torsdag, endte med at vedboden gikk 260.000 kroner over taksten på 590.000 kroner. Den samme vedboden, som er regulert som fritidseie­ndom, ble solgt så sent som i 2016 for 440.000 kroner. På fem år har altså boden i Tinn nesten doblet sin markedsver­di.

Eiendommen er ei enkel bu som tidligere har vaert felles bod for lagring og ved til hyttene på Hydros ferieområd­e for ansatte på Frøystul. Hydro solgte eiendommen for 425.000 kroner i 2015. Torsdagens salg ble først omtalt i lokalavisa RA.

Driver et byggefirma

Den nye eieren av fritidseie­ndommen på 761 kvadratmet­er er opprinneli­g fra Polen, men har bodd i Norge i 20 år med familien. Han kjenner byggebrans­jen godt. Piotr Qupiec forteller dette om kjøpet til Varden:

– Vi driver et byggefirma med større og mindre oppdrag i Asker og Oslo. Onsdag kjørte vi opp til Frøystul for å se på denne eiendommen. Den ligger litt for seg selv med vei og strøm i et flott fjellområd­e. Det er også vann, avløp og fiber like i naerheten.

– Det første budet kom inn på onsdag. Vi hadde ikke tenkt å by så mye som 850.000 kroner, men underveis i budrunden endret vi litt på hvordan vi tenkte om kjøpet på grunn av den flotte beliggenhe­ten. 850.000 kroner var vårt aller siste bud, og det viste seg at vi fikk tilslaget.

– Nå blir det hyttebyggi­ng for familien – kanskje alt i løpet av året. Boden blir revet. Den lger midt på eiendommen, og har slik sett ingen verdi for oss. Vi betalte for tomta, forteller Piotr Qupiec til Varden.

Det hører med til historien at tomteprise­r på 850.000 kroner ikke på noen måte er oppsiktsve­kkende verken i Tinn eller i Vinje. Snarere er det en rekke tomtefelt som har høyere priser.

Den ekstreme interessen

Eiendomsme­gler Tom Didrik Eriksen i DNB Eiendom i Porsgrunn sto for salget av vedboden på Frøystul. Han kjenner området godt etter å ha meglet Hydro-hyttene i området da de ble solgt for en del år tilbake. De fleste av disse hyttene med snaut et mål tomt, gikk for rundt en million kroner.

– Boden ble jo solgt for 440.000 kroner i 2016. Den gangen var det en interessen­t. Denne gangen meldte det seg 20 aktuelle kjøpere. Jeg vurderte det slik at verdien nok hadde steget noe siden 2016 og satte prisantydn­ingen til 590.000 kroner. Det endte altså med nesten en dobling av prisen på de fem årene etter budrunden.

– Dette salget sier noe om den ekstreme interessen vi opplever rundt fjellhytte­r akkurat nå. Du kan jo lure. Hva er det som skjer. Har folk fått tre millioner ekstra i fjor, eller hva er det. Det har iallfall dratt seg veldig til nå. I tillegg til den helt spesielle situasjone­n vi er i, er det jo heller ikke så veldig mange bruke hytter ute for salg akkurat nå, sier Eriksen, som nå allerede er i gang med å forberede hyttesalg i kystkommun­ene.

Han regner med at trykket fra kjøpelystn­e kommer for fullt de neste ukene.

 ??  ??
 ?? FOTO: DNB EIENDOM ?? SOLGT: Vedboden ligger på Frøystul på området til de såkalte «Hydro-hyttene», som ble solgt ut for en del år siden. Det er vei, strøm, vann og avløp i området.
FOTO: DNB EIENDOM SOLGT: Vedboden ligger på Frøystul på området til de såkalte «Hydro-hyttene», som ble solgt ut for en del år siden. Det er vei, strøm, vann og avløp i området.
 ?? FOTO: DNB EIENDOM ?? BRUKT: Vedboden ble bruk som lager for de andre «Hydro-hyttene» i området fram til disse ble solgt. Da ble boden skilt ut med egen tomt og i 2015 solgt for 425.000 kroner.
FOTO: DNB EIENDOM BRUKT: Vedboden ble bruk som lager for de andre «Hydro-hyttene» i området fram til disse ble solgt. Da ble boden skilt ut med egen tomt og i 2015 solgt for 425.000 kroner.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? FORNØYD: Den nye eieren er godt fornøyd med beliggenhe­ten på fritidseie­ndommen han kjøpte torsdag på Frøystul.
FOTO: KNUT HEGGENES FORNØYD: Den nye eieren er godt fornøyd med beliggenhe­ten på fritidseie­ndommen han kjøpte torsdag på Frøystul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway