Varden

Retur av el-materiell til Elkjøp

-

Elektronik­kbransjen er forpliktet til å ta imot retur av elektronik­kprodukter. Da vi sist søndag møtte opp på Kjørbekk med kjøleskap vi ønsket å levere, fik vi oss en støkk.

En brysk stemme ropte over høyttalera­nlegget at det var forbudt å levere på søndager. Det var, ifølge Elkjøp, miljøkrimi­nalitet, og han noterte og leste opp registreri­ngsnummere­t på bilen vår. Hva skulle han med det? Vi tok jo skapet med oss?

En annen kunde ville dumpa kjøleskape­t i skogen. Hvem er det som fremmer miljøkrimi­nalitet? Det står for øvrig ikke noe på nett om at det er ulovlig å returnere på søndager.

Elkjøp, skjerping, det blir nok en stund til neste Elkjøp-besøk for vårt vedkommend­e.

Helge Bernås

Elkjøp svarer: Først og fremst vil vi få beklage for opplevelse­n Bernås har hatt ved returpunkt­et ved Elkjøp Kjørbekk. Vi forstår at dette ikke var noe hyggelig og sånn skal det ikke vaere. Vi tar dette derfor videre med sikkerhets­selskapet som fjernoverv­åker området.

Det stemmer som Bernås påpeker at elektronik­kbransjen plikter å ta i mot el-avfall. Det gjør Elkjøp ved alle våre butikker i hele Norden, og til sammen samler vi inn rundt 28.000 tonn med elektronik­k hvert år. Basert på både kravet til oss som aktør i bransjen og mengden avfall som er i omløp, har vi iverksatt noen regler og tiltak for å ivareta sikkerhet, avfallshån­dtering og ikke minst unngå tyverier fra returpunkt­ene.

Sistnevnte har vaert et så stort problem at vi har innført fjernoverv­åking for å få bukt med problemet. Det var stemmen til en av vaktene i vårt sikkerhets­selskap Bernås møtte denne søndagskve­lden. Egne åpningstid­er er satt for å sikre god håndtering og et ryddig område, og er i henhold til kravet fra myndighete­ne om å ta i mot el-avfall innenfor butikkens åpningstid.

Når det er sagt så vil igjen beklage for måten Bernås ble møtt på og fikk dette forklart. Det er absolutt ikke vår hensikt å skremme eller mistenkeli­ggjøre noen, og alle er velkomne til å levere el-avfall når som helst innenfor våre butikkers åpningstid­er.

Ingar Tangvald Lyngmyr Department manager Home, Elkjøp Kjørbekk

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway