Varden

Legger ny plan for seriespill­et

NFF Telemark får ikke gjennomfør­t barne- og ungdomsfot­ballen som planlagt. Nå jobbes det på spreng med alternativ plan.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Koronasitu­asjonen gjør det svaert komplisert å organisere seriespill denne våren. Myndighete­ne har lagt restriksjo­ner på all idrettsakt­ivitet, blant annet restriktiv­e kommunebeg­rensninger som er til hindrer for å organisere normal kampaktivi­tet, sier NFF Telemarks daglige leder, Gaute Brovold.

Nå jobbes det dermed på spreng for å få på plass en alternativ plan for seriespill for barne- og ungdomsfot­ballen. Den starter tidligst 24. mai.

– Vi møtte alle klubbene onsdag og la fram planen vår og drøftet med dem. Det virket som om klubbene synes dette så greit ut, og det er vi glad for. Derfor prøver vi å skape en alternativ kampaktivi­tet, men restriksjo­nene gjør dette uhyre komplisert. Blant annet er kommunebeg­rensningen­e en vrien nøtt å knekke for oss. Vi kan ikke sitte og vente, men må ha aktivitete­n i gang, sier Brovold.

Stoppet, men ikke avlyst Da kommunene i Grenland innførte paragraf 5a, etterfulgt av 5b, stoppet vinterseri­en opp.

– Heldigvis avlyste vi ikke vinterseri­en da. Vi har allerede plan for vinterseri­en, som fikk en pause på grunn av kommunebeg­rensningen­e. Denne planen videreføre­s nå. Vi har kamper allerede fredag og i helgen, hvis det tillates å spille disse. Vi startet for første gang vinterseri­e for 10–12 år, som har vaert et populaert tiltak, og dermed ser det ut til at vi kan gjennomfør­e seriespill­et innen egen kommune, som vinterseri­en har lagt opp til, sier Brovold videre.

NFF-lederen sier det er vrient å forutse hva som kommer til å skje, men velger å komme med et kampoppset­t hvor lag møter lag fra samme kommune, samt at det tas høyde for at nabokommun­er med lavt smittetryk­k også kan møtes.

– Oppstart av kampaktivi­tet vil bli fra 24. mai og etter pinsen. Påmeldte lag blir satt opp i turneringe­r i en av disse kategorien­e: Kun lag fra egen kommune, lag fra samme kommune og nabokommun­e(r) og lag fra ulike små nabokommun­er, skriver NFF Telemark på fotball.no.

For de aller yngste, som spiller 3-erfotball vil kampkvelde­r bli satt opp, med samme oppstart (24. mai)

– Påmeldte lag fra samme kommune (eventuelt nabokommun­e) blir satt sammen i kampkveldg­rupper: Kretsen setter opp forslag til dato for en «hjemmekamp­kveld» per lag. Hjemmelage­t fastsetter og avtaler tidspunkt med de andre lagene i gruppa. Hjemmelage­t tar ansvar som kampkvelda­rrangør, skriver de videre.

Foreslår helger – Vi foreslår passende datoer, så ordner lagene seg imellom hvordan kampkvelde­ne blir. Av smittevern­hensyn med begrensnin­g på antall personer per arrangemen­t, vil vi foreslå kampkvelde­r på lørdag eller søndag, sier Brovold.

– Regjeringe­ns gjenåpning­sfaser har nylig kommet. Dette gjør det litt enklere å forutse hva som blir tillatt utover våren. Usikkerhet­en er likevel fortsatt stor, da gjenåpning­sfasene er ikke fastsatt på dato og det er smittesitu­asjonen som avgjør når fasene trer inn. Det er også uklart hva regjeringe­ns formulerin­g i gjenåpning­ens trinn 2 innebaerer i praksis: Lag fra små kommuner som ikke har andre motstander­e i kommunen, kan reise til nabokommun­en for å konkurrere så fremt kommunene har samme smittenivå, skriver NFF Telemark.

– Vi har bygget dette opp ved å sette opp lag mot hverandre innad i kommunene i første rekke, deretter lag fra en kommune sammen med lag fra nabokommun­e og sist er alle småkommune­ne i Telemark knyttet sammen. Vi håper at denne planen lar seg gjennomfør­e, og at trinn 2 i regjeringe­ns åpningspla­n åpner for dette, sier Brovold.

Må fortsatt vente Breddefotb­allen for voksne (fra 20 år) må fortsatt vente.

– Situasjone­n her er dessverre fortsatt svaert uoversiktl­ig, da det foreligger lite konkret informasjo­n fra regjeringe­n om gjenåpning for denne gruppen. Første steg mot kampaktivi­tet er å få tillatelse til å trene normalt uten enmetersre­gelen. Vi anser at lagene må trene fullverdig i minst tre uker, helst med mulighet for treningska­mper, før det er aktuelt med konkurrans­e og seriespill. Slik vi tolker situasjone­n akkurat nå, virker det mest realistisk ut med høstsesong med enkel serie etter samme ordning som forespeile­t høsten 2020. Dessverre, skriver NFF Telemark.

 ??  ??
 ??  ?? NY PLAN: NFF Telemarks daglige leder, Gaute Brovold, forteller at det jobbes med enny plan for barne- og ungdomsfot­ballen.
NY PLAN: NFF Telemarks daglige leder, Gaute Brovold, forteller at det jobbes med enny plan for barne- og ungdomsfot­ballen.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? AKTIVITET: Barn og ungdom kommer i aktivitet etterhvert. NFF Telemark jobber med en alternativ spilleplan.
FOTO: BJØRN BORGE AKTIVITET: Barn og ungdom kommer i aktivitet etterhvert. NFF Telemark jobber med en alternativ spilleplan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway