Varden

Fint vaer, med litt regn

-

Det blåser på toppene. Ikke bare der, for øvrig. De siste dagers vindkuler gjør at det nok er best å holde på hatten. I hvert fall utendørs. Det konstatere­s at vaermeldin­ga melder fint vaer, men mye vind! For de av oss som misliker vind, spesielt motvind, blir dette litt selvmotsig­ende. Da kan de like gjerne melde «fint vaert, men masse regn». Vind er verre enn regn, slik denne spalta ser det. Spesielt motvind. Noen tror motvind kommer fra bare en retning, men da har de ikke vaert ute og syklet på en vårdag. Tråkker man i motvind til jobb, kan du vaere ganske så sikker på at vinden har snudd når man skal sykle hjem igjen. Eneste trøst er at matboksen da er tom. Og lettere. Når man i tillegg har motbakke på hjemveien, så kan det ta motet fra selv den sprekeste. Da skal det holde hardt å holde seg innenfor vedtektene til Bypakke Grenland og Miljøparti­et De Grønne. De spiller ikke akkurat på lag med oss motvind-skeptikere, disse vaermelder­ne.

Paraplyen er oppfunnet. Det samme er sydvesten. Alt dette er vel og bra. En rekke klapp på skuldra til personene som sto bak dette. Men det er så langt ikke gjort noe saerlig for å verne oss mot vinden. Vi mennesker burde få muligheten til å gå rundt med en slags vindskjerm. Gjerne et sånt visir som de bruker når de skal beskytte seg ekstra mot pandemier og sånne andre faele ting. Tidligere var det vanlig å gå rundt med propellhat­ter, men disse hadde på en måte en litt motsatt effekt.

Vinden kan ha en rekke uønskede effekter. Det sakker tempoet når du er ute og går. Og hårsveisen har en tendens til å etterligne noe som man ellers bare ser på britiske statsminis­tre. Derfor taler alt for at noen på både kort og lengre sikt må lansere den nye vindskjerm­en. En vindvind-situasjon.

 ?? Per Arne Rennestrau­m journalist ??
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway