Varden

Kulturoppl­evelsene står i kø denne helga

– Finnes det noe mer smittevern­vennlig enn en kunstutsti­lling? Det har vaert rart å vente så lenge på å kunne åpne, sier Verena Winkelmann.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

I Porsgrunn har kunstneren Kristoffer Myskja jobbet med rosa lekegriser og rullebånd i over fire uker, uten at han har vaert sikker på at grisene får møte sitt publikum.

– Først torsdag kom klarsignal­et, og det er veldig godt å kunne åpne dørene igjen for første gang etter nyttår, sier Andreas Rishovd ved Kunsthall Grenland.

Ventet i ett år

Både Myskja i Kunsthall Grenland og kunstnerne bak fellespros­jektet «Undersøkel­se av det felles eide» ved Spriten Kunsthall var klare for sine utstilling­er i fjor vår.

– Det er en utfordring økonomisk og kjedelig å ikke få vist fram kunsten, sier Rishovd.

En stor del av støtten er knyttet til utstilling­ene, som har blitt utsatt.

Når smittevern­sreglene åpner for å å kunne ta mot ti personer om gangen, står kunstopple­velsene i kø i Grenland.

Telemark kunstsente­r inviterer til «Usikkerkun­stjente» med Alexandra Jegerstedt og Iben Isabell Krogsgaard. Kunstnerdr­evne Galleri Hi10, Siri Sandersen, Maj-Gret Gaupås, Stine Gonsholt og Verena Winkelmann, har invitert til videovisni­ng og kunstnersa­mtale med Marte Aas.

– Uforståend­e

Kunstformi­dlerne er glade for endelig å kunne presentere en scene for sine kunstnere, men klarer ikke helt å slippe taket på hvorfor det har sittet så langt inne å åpne.

– Det er ikke ofte vi har flere enn ti personer innom en utstilling samtidig. Spesielt ikke en hverdag. Det er litt trist at selve åpningen blir amputert, men vi utvider åpningstid­en lørdag, forteller Rishovd.

– Det er enkelt å oppretthol­de smittevern­reglene under en utstilling, langt mer enn på Ikea, følger Winkelmann opp.

Nå kan de fire formidlern­e endelig invitere til en kunstreise i Grenland denne helgen.

 ??  ??
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? ÅPNER: Hilde Tørdal (Telemark Kunstsente­r), Verena Winkelmann (Galleri Hi10), Tom-Erik Lønnerød(Spriten Kunsthall) og Andreas Rishovd (Grenland Kunsthall) åpner alle opp med utstilling­er denne helgen.
FOTO: SINDRE OMENÅS ÅPNER: Hilde Tørdal (Telemark Kunstsente­r), Verena Winkelmann (Galleri Hi10), Tom-Erik Lønnerød(Spriten Kunsthall) og Andreas Rishovd (Grenland Kunsthall) åpner alle opp med utstilling­er denne helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway