Varden

Disse har ikke spilt på 527 dager

Øyvind Skarelven hadde planlagt å legge opp i 2020, men så ble det bråstopp – så langt er det 527 dager siden siste kamp ble spilt.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

39-åringen Øyvind Skarelven hadde egentlig lagt en plan om å legge opp. Nesten halvannet år uten fotball, har gjort noe med planen til Kroken-spilleren, som var delaktig i den siste seniorkamp­en som ble spilt i Telemark, 16. november 2019.

Den kampen var kvalifiser­ingskamp om spill i 6. divisjon mellom Herøya og Kroken, som førstnevnt­e vant 4-2. Opprykket brast for Øyvind og lagkamerat­ene da.

Siden den gang har de ikke fått muligheten igjen.

Det har gått ett år, fem måneder og ti dager siden 16. november 2019. 12.648 timer. 8.432 kamper kunne vaert spilt, hvis man hadde spilt døgnet rundt.

Øyvind hadde planen klar for 2020-sesongen. Det var det som skulle bli hans siste sesong i Kroken-trøya, med spill i 7. divisjon.

Planen ble forskjøvet med halvannet år, og nå gir han seg selv bedre tid.

– Jeg har blitt 39 år, så jeg har ventet på at dette kommet i gang igjen for å få fullført planen. Jeg hadde imidlertid håpet at dette ville skje for en stund siden. Selv om jeg har planer om å legge opp, er jeg så gal at jeg gjerne vil komme i gang. Jeg kan ikke legge opp under disse omstendigh­etene, sier Øyvind Skarelven.

– Er lei joggeskoen­e

Kroken-spilleren forteller at det har blitt noen joggeturer, men lite trening sammen med lagkamerat­ene. Joggeskoen­e har blitt flittig brukt.

– Jeg har jogget en del, men jeg er ganske lei av de joggeskoen­e nå. Så, det er på tide å få på seg fotballsko­ene igjen. Jeg er veldig klar for det, sier han.

En periode under pandemien fikk Krokens A-lag trent litt, men uten kontakt.

– Å slå pasninger, det ble kjedelig greier. Det er ikke gøy når man ikke kan ha kontakt. Det var i praksis fotballgol­f vi drev med på feltet, legger han til.

Kroken-trener Audun Øygarden håper og tror på en åpning for fotballspi­ll for seniorene i Kroken til høsten.

– Sånn det har vaert nå, kan best beskrives som håpløst, sier treneren.

– Jeg er bekymret for hva som skjer videre, vi trenger å komme i gang igjen. Før jul hadde vi en runde med spillerne, og det ser ut til at mange kommer til å fortsette, men man vet jo aldri hvis det fortsatt holdes stengt. Vi må ta en opptelling når vi kommer i gang, og har vi samme troppen som i 2019 tror jeg vi kan kjempe helt i toppen av 7. divisjon, sier treneren.

– Hvor lenge tror du at du kommer til å holde på med fotball, Øyvind?

Kan ikke gi seg

– Hvis vi får oppstart denne høsten, så blir nok dette min siste sesong. Det er ikke til å komme forbi at jeg drar på årene. Jeg fyller 40, så da er det på tide å vaere fornuftig. Det er alltid en fare for at det blir ekstra gøy når vi får starte opp igjen, så jeg kan jo ikke love noe, sier Øyvind.

– I utgangspun­ktet tenker jeg å spille ut denne sesongen, hvis vi kommer i gang i høst, sier han.

Han innrømmer lett at det har vaert et savn at seniorer ikke har fått trent eller spilt fotball under pandemien.

– Jeg tror det er mange som har savnet fotballen veldig. Jeg har selv følt på det savnet, og jeg er ganske sikker på at det er mange som tripper for å komme i gang igjen nå, sier Øyvind.

Kroken-spilleren er ganske trygg på at det blir A-lag i Kroken om startsigna­let gis om ikke så lenge.

– Jeg vil tro at vi klarer å stable et lag på beina her i Kroken, men jeg blir overrasket om det er like mange lag igjen, som det var i 2019.

 ??  ??
 ??  ?? FÅTT BEDRE SAMVITTIGH­ET: Kroken-spiller Øyvind Skarelven har brukt mye tid på å pusse opp. Det er 527 dager siden sist han har spilt fotballkam­p.
FÅTT BEDRE SAMVITTIGH­ET: Kroken-spiller Øyvind Skarelven har brukt mye tid på å pusse opp. Det er 527 dager siden sist han har spilt fotballkam­p.
 ?? DET SISTE BILDET: Herøya sikret fornyet kontrakt etter 4-2 over Kroken, og skulle spilt 6. divisjon i 2020. Det er i dag 527 dager siden Krokens Øyvind Skarelven, samt Herøya-spillerne Lodve Rune Larsen Beite (t.h.) og Ole Morten Heggebakke­n Amundsen (bak ??
DET SISTE BILDET: Herøya sikret fornyet kontrakt etter 4-2 over Kroken, og skulle spilt 6. divisjon i 2020. Det er i dag 527 dager siden Krokens Øyvind Skarelven, samt Herøya-spillerne Lodve Rune Larsen Beite (t.h.) og Ole Morten Heggebakke­n Amundsen (bak
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tom Arne Borgersen
FOTO: PRIVAT Tom Arne Borgersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway