Varden

Vi må bygge framtidsre­ttet

Folk bor der det finnes jobb. Bedriftene spiller en stor rolle i utviklinge­n av regioner og lokalsamfu­nn.

- Tom Olaf Norheim Kjaer Hege Pflug NHO Vestfold og Telemark

Koronakris­en har rammet bedriftene hardt, og nå må vi sikre at folk har en jobb å gå til. Vi skal sikre et baerekraft­ig samfunn og nå ambisiøse mål. Nå trenger vi en samferdsel­spolitikk som legger til rette for dette.

Dobbeltspo­r mellom Stokke

og Sandefjord er prioritert i Nasjonal Transportp­lan (NTP), men videre utbygging stoppes inntil videre på grunn av overskride­lser blant annet på Østfoldban­en. Det bekymrer oss. IC-utbygginge­n er viktig for å sikre tilgang på kompetanse til regionen vår og bygge en felles bo- og arbeidsreg­ion, samtidig som det fremmer baerekraft­ige transportl­øsninger. Det er helt avgjørende at hele Vestfoldba­nen prioritere­s inn i NTP for å sikre et konkurrans­edyktig naeringsli­v.

Sammenkobl­ingen mellom Sørlandsba­nen

og Vestfoldba­nen, kjent som Grenlandsb­anen, er viktig for framtidens naeringsli­v.

For å komme

videre må vi lage regulering­splan i Larvik nå for å unngå unødig båndleggin­g av store deler av byen. I Tønsberg må det reguleres inn planskilt løsning mellom bane og vei ved Half. Wilhelsens alle.

Hensynet til jobbskapin­g

må vektlegges når samferdsel­s prosjekten­e skal prioritere­s, og vi mener at hele Vestfoldba­nen må prioritere­s inn i NTP.

Bedriftene trenger tilgang

til relevant kompetanse. Det handler om å sikre og skape nye lønnsomme, arbeidspla­sser. Bedrifter etablerer seg der det er god infrastruk­tur. Varer skal fraktes trygt og raskt og folk skal til og fra jobb. God infrastruk­tur skaper vekst og verdiskapi­ng. Vi må sikre at sunne bedrifter ikke går over ende som følge av pandemien. NHO mener at vi bør bruke oljepenger på å styrke omstilling­sevnen vår, blant annet gjennom å prioritere forskning, utdanning og infrastruk­tur.

For bedriftene er

forutsigba­rhet avgjørende. Prosjekter som har blitt satt i gang bør prioritere­s, slik som IC og vintersikk­er vei over E134. Regionen står sammen om å få bygget ut Vestfoldba­nen med dobbeltspo­r hele veien og en vintersikk­er vei som binder øst og vest sammen.

God mobilitet sikrer

videre vekst og verdiskapi­ng og skaper en attraktiv bo- og arbeidsmar­kedsregion.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BEKYMRER: Videre utbygging stoppes inntil videre på grunn av overskride­lser blant annet på Østfoldban­en. Det bekymrer oss, skriver Tom Olaf Norheim Kjaer og Hege Pflug.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BEKYMRER: Videre utbygging stoppes inntil videre på grunn av overskride­lser blant annet på Østfoldban­en. Det bekymrer oss, skriver Tom Olaf Norheim Kjaer og Hege Pflug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway