Varden

Dufter av krekling og krås

-

Det blir sagt at man egentlig ikke har spist middag hvis potetene og kjøttkaken­e ikke er lagt ut på sosiale medier. Som i mange høve kan omtales som usosiale medier. Det samme gjelder toppturer. En gang tok jeg en tur til Fjerdingen i Porsgrunns Bjørkedal, uten å fortelle om det på Facebook. Fordi jeg hadde glemt telefonen hjemme. Sånt er selvfølgel­ig bittert. Bortkasta tur. Det norske folk

bør helst drikke litt mindre enn det vi kan få inntrykk av på Facebook. Hvert eneste vin-, øl- og brennevins­glass blir avfotograf­ert. Noen livsnytere er heldigvis både skøyerakti­ge og lunefulle. Porsgrunns ordfører kunne forleden skryte av årets første utepils. Dette var midt under forbudstid­a, men likevel satt han der på ett av byens vannhull og mesket seg. Men ved naermere ettersyn kunne vi se at det sto skrevet «alkoholfri pilsner», på engelsk, under Carlsbergl­ogoen. Trikset med «alkoholfri» i liten skrift er god snikreklam­e for alkohol. Jeg håper Varden, eller for så vidt også ordfører Kåss, ikke får Helsedirek­toratet på nakken nå som jeg skriver om øltyper. Direktorat­et brukte store deler av 2019 til vurdere om Varden-artikkel om priskrig på drinker i Porsgrunn var et grovt lovbrudd. Heldigvis slapp man unna fengsel. Den gangen også.

Det samme direktorat­et

har det nok minst like travelt med å vurdere alle avisene som uke inn og uke ut skriver om røverkjøp på polet. Forresten, dette er forbrukers­toff og da blir det noe helt annet. Beskrivels­en av ymse alkoholmer­ker er så rørende og full av innlevelse at til og med de mest innbarka avholdsfol­ka vingler på vannvogna. Dagens Naeringsli­v har for eksempel anmeldt en Guigal Côte-Rôtie La Landonne 2016 til bare tre tusen kroner flaska. Denne «dufter av krekling og krås (skal sikkert stå vås) med innslag av blåbaer, bjørnebaer og tre. Tett og strukturer­t rå og fersk saftig og delikat utgang.» Hae?

 ?? Per Arne Rennestrau­m journalist ??
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway