Varden

Må ut med 29 millioner kroner etter krangel med veibygger PORSGRUNN

Den voldsomme pengekrang­elen mellom fylket og et entreprenø­rselskap har endte med forlik. Fylket må ut med 29 millioner.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

HAB Constructi­on er anleggssel­skapet som sto for veiutbyggi­ngen fra Beha-kvartalet og fram til Hovengatun­nelen i Porsgrunn. Det er dette som er blitt omtalt som det nye Lilleelvkr­ysset.

Selskapet sendte i august en stevning på 3.700 sider til Vestfold og Telemark fylkeskomm­une. De mente da at de hadde 44 millioner utestående og vil ta saken til retten.

29 millioner

Så langt kom ikke feiden. Det er inngått et forlik som innebaerer at fylkeskomm­unen «slipper unna» med 29 millioner. Grunnbeløp­et er 20 millioner, men i tillegg kommer moms, forsinkels­esrenter og omkostning­er. Fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen bekrefter overfor Varden at det totale beløpet er 29 millioner.

Det var lenge frykt for at krangelen ville føre til at prisen på veiprosjek­tet ville sprekke enda mer. Men slik gikk det ikke.

– De økonomiske konsekvens­ene av forliket er innenfor politisk vedtatt ramme på 710 millioner kroner, heter det. Beløper inkluderer moms. Det betyr at fylket ikke trenger å ta av andre Bypakke Grenland-prosjekter.

Glade

– Vi er glade for å nå legge denne saken bak oss, og kunne rette fokuset fremover mot de mange gode bypakkepro­sjekter som ligger foran oss, og som vi er i gang med, sier fylkesordf­ører Terje Riis Johansen.

Utbygginge­n av Lilleelvkr­ysset og Hovengatun­nelen skulle koste 583 millioner. Deretter økte prisen med 62 millioner. Da uttalte davaerende fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) at «dette begynner å bli et skandalepr­osjekt». Til slutt endte prisen på 710 millioner. 127 millioner kroner mer enn det politikern­e satt av penger til.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? KOSTER: Krangelen i forbindels­e med Lilleelvkr­ysset koster fylkeskomm­unen 29 millioner kroner.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN KOSTER: Krangelen i forbindels­e med Lilleelvkr­ysset koster fylkeskomm­unen 29 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway