Varden

Konspirasj­onsteorier

-

Mens nesten hele den norsk befolkning står sammen om å bekjempe det livsfarlig­e viruset covid-19, er vi vitne til at såkalte konspirasj­onsteoreti­kere protestere­r mot regjeringe­ns håndtering av pandemien.

En av deres egne, og den mest kjente korona fornektere­n Hans

Kristian Gaarder., døde for et par uker siden, paradoksal­t nok av covid-19.

En konspirasj­onsteoreti­ker kjennetegn­es ved at de ignorerer fakta, og bekrefter det som er deres teori. Eksempelvi­s fornekter de at jorda er rund, at Elvis er død, månelandin­gen har aldri skjedd, 11. september-tragedien med Twin towers er iscenesatt av den amerikansk­e regjering og selvfølgel­ig at valget på ny president i USA, ble stjålet fra Trump, etc.

Nå er jeg usikker på om Charter-Svein tror at jorda er flat, men han mener tydeligvis at covid-19-viruset er som en svak influensa og rett og slett plantet for å skape frykt og tjene legemiddel­industrien.

Han brente derfor munnbindet sammen med et par hundre likesinned­e for et par uker siden. Svein Østvik, som er hans døpenavn, lurte på om journalist­en var spinnvill, da han fikk spørsmål om han ville ta vaksine.

Dersom hans teori om svak influensa, som vitterlig har tatt livet av over 700 norske, nesten 14.000 svensker og over 3 millioner på verdensbas­is, lurer jeg på om hva som ville ha skjedd ved en sterk influensa.

En gråtkvalt Svein Østvik var overveldet av støtten han hadde fått i ettertid. Kan jo legge til at støtten stort sett kom fra antisemitt­er, nynazister og konspirasj­onsteoreti­kere. Tror nok at de fleste oppegående hadde klart seg godt uten støtte fra disse gruppene.

Vi som tror at covid-19 er et livsfarlig virus og derfor følger smittevern­forskrifte­ne tror jeg trekker det lengste strået.

Bekymret borger

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway