Varden

Feite, gode nyheter

-

Eksperter må ha stadig nye og spesielle meninger for å få tida til å gå eller jogge. Ofte fører dette til gode nyheter, som for eksempel den siste farsotten: Dropp slankekure­n! Dette kom noen tiår for seint, synes jeg. Tenk om vi kunne fått denne nye beskjeden litt i forkant av pinslene og plagene med knekkebrød og gulrøtter?

Så lenge man er frisk, er det greit med noen kilo ekstra, sies det. På den tredje siden er det jo noen som mener at det er disse ekstra kiloene som gjør at vi kan bli syke. Løsningen blir antakelig å vente med slankingen til sukkersyke­n kommer snikende. Dagbladet og VG er for tiden, og før i tiden også, proppet med stoff om farlige sykdommer og slanking. Det virker som om både avisene og ekspertene ombestemme­r seg i takt med lesertalle­ne.

I helga passet det godt at slankehyst­eriet ble avblåst. Dermed kunne man hamstre både blåbaersaf­t og nypoteter fra Sørlandsch­ips til de store idrettsbeg­ivenhetene på fargefjern­synet: EM i turn samt engelsk ligacupfin­ale. Snakk om flaks! Dette ser ut til å bli en fin vår og sommer. Alle gode løfter om redusert livvidde inne bikiniseso­ngen kan legges på hylla. Her skal ingen beskylde en stakkar for å vaere normalvekt­ig og dermed på randen av en rekke alvorlige diagnoser. Frisk og feit, det er det nye nå.

For når eksperter kommer med råd om å droppe slankingen, er det viktig å lytte med begge ørene. Tross alt har vi alle ansvar for egen helse. Og hvem er vel vi som kan sette oss over fagkyndige­s gode råd? Dette er tross alt folk med både høye lønninger og altfor lang utdannelse. Det sies at vi kan vaere tjukke, men innenfor rimelighet­ens grenser. Derfor er det med en enorm lettelse man konstatere­r at fettprosen­ten holder seg godt over faregrense­n.

 ?? Per Arne Rennestrau­m journalist ??
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway