Varden

Elever preget etter alvorlig bilulykke

Alle kjenner 19-åringen som ble alvorlig skadet i ulykken i Lunde. Det preget siste skoledag på Nome videregåen­de skole.

- Jon-Inge Hansen og Andreas Soltvedt redaksjone­n@varden.no

Alle kjenner 19-åringen som ble alvorlig skadet i ulykken i Lunde. Det preget siste skoledag på Nome videregåen­de skole

– Det er en medelev som vi kjenner som ligger på sykehuset. Det er en vond tanke å tenke på, sier Maria Momrak Langkås og Kathrine Røyneberg.

Varden treffer gjengen av elever ute i skolegårde­n, på Nome videregåen­de skole, avdeling Lunde. Det er halv dag og avslutning. Natt til siste skoledag kjørte en bil med sju ungdommer av veien, minst fem av dem er elever på skolen.

En laerepenge

Elevene reagerer på at ungdommene har festet, usikret bak i en varebil og kjørt med promille. Ingen av dem vet noe sikkert om ulykken, ingen av dem vil spekulere, det er mest tragisk.

Men det er en tankevekke­r, før en sommer der det trolig er lov å feste mer enn det har vaert under korona-tiden for dem alle.

– Vi har fått oss en laerepenge vi også, sier Tuva Ufs Nymoen.

Vil passe mer på

Elevene er samstemte i at de ikke vil sitte på hvis de vet at sjåføren er ruset. De sier de i så fall vil forsøke å ta bilnøklene for å hindre en kjøretur som kan ende tragisk.

– Vi er mer bevisste, og kommer til å passe mere på, sier elevene.

Tung start å ferien

Britt Tobro, leder for elevtjenes­ten ved Nome videregåen­de skole, har pratet med elever i flere klasser i løpet av torsdagen.

Hun har møtt ettertenks­omme ungdommer:

– Det er ungdom i sin beste alder. Flere laerere har pratet med dem om hvor fort ting kan skje, sier hun.

Flere av elevene i bilen bodde på hybel, fordi de bor andre steder i Telemark.

– De pakket sammen i går. Det var siste samling før de skulle møtes til halv dag her i dag. Det ble litt av en start på sommerferi­en, sier Britt Tobro.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? PREGET: Medelever på Nome videregåen­de skole, avdeling Lunde. Foran fra venstre: Maria Momrak Langkås, Anne Breidalen Rad to fra venstre: Kathrine Røyneberg, Malin Manheim, Amalie Andersen Nerbø, Rebecca Wollmo Bak fra venstre: Isak Holte, Tobias Holtsdal, Lasse Kviteberg, Tuva Ufs Nymoen, Camilla Tvitekkja Bergland og Pawnermoo Naing.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT PREGET: Medelever på Nome videregåen­de skole, avdeling Lunde. Foran fra venstre: Maria Momrak Langkås, Anne Breidalen Rad to fra venstre: Kathrine Røyneberg, Malin Manheim, Amalie Andersen Nerbø, Rebecca Wollmo Bak fra venstre: Isak Holte, Tobias Holtsdal, Lasse Kviteberg, Tuva Ufs Nymoen, Camilla Tvitekkja Bergland og Pawnermoo Naing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway