Varden

Skremmer under PIT også

I helgen åpnes Ravnelofte­t i forbindels­e med teaterfest­ivalen,. Helge Tverdal er spent på hvor mange som kommer.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no PORSGRUNN

Under Halloween i fjor (31. oktober) kom 900 personer for å oppleve det nye Ravnelofte­t ved Storgata i Porsgrunn. Halloween-mannen, aka Helge Tverdal, er stolt over å vise fram nesten 300 kvadratmet­er med skrekk og gru også under teaterfest­ivalen.

Festival i bakgården

I en amputert festival, er det ved Bakgården ungdomshus det er mulig å få festivalst­emning.

– Vi gjenåpnet ungdomshus­et i januar 2020, og har skapt et fantastisk miljø her. Et miljø der ungdommene tar vare på hverandre og skaper trygge rammer for hverandre, sier Tverdal.

Han er glad for at Friteatere­t nå inkluderer ungdomshus­et i PIT, med kurs i drama, graffiti og sjonglerin­g. I helgen blir det også skrekkteat­er ved bakgården, når Erle teater kommer med campingvog­nen.

– Spøkelsesb­y

Helge Tverdal gleder seg stort til å skremme alle besøkende også en sommerkvel­d.

– Det startet med en figur og 30 kroner i smågodt for tolv år siden. Nå har det blitt et permanent skrekkloft, og jeg tenker at det har et potensiale for å bli en naering.

Tverdal sier en gruppe fra fylkeskomm­unen har betalt seg inn for å oppleve Ravnelofte­t, og at det kan vaere interessan­t for flere bedrifter som har eventer.

– Porsgrunn bør kunne bli landets spøkelsesb­y. Vi ser en økende interesse for dette, og kanskje kan vi starte med skrekk-uke i oktober for Grenland. Skien har sin Skrekkepar­k, der museet har fokus på norske sagn og historier og vi har fokus på film og skrekkhist­orier.

Mange frivillige

En utfordring i forretning­splanen bak skrekkhuse­t til Tverdal, er de mange frivillige som stiller opp som vakter og skuespille­re.

– De er fantastisk­e, og vi har rundt 40 i aksjon denne helgen. Det er kanskje vanskelig å ha så mange om dette skal gjøres kommersiel­t, innrømmer Tverdal.

Når han tar mot gruppen fra fylkeskomm­unen, vil han bruke ti skuespille­re, som alle får honorar.

– Det er mulig, for vi ser at interessen for Ravnelofte­t strekker seg langt utover bygrensa i Porsgrunn.

 ??  ??
 ??  ?? FESTIVAL: Bakgårdens ungdomshus med Malene Axling Madsen, Sindre Maeland Ramslien, Mathilde Vik Tolstad, Helge Tverdal og Kenneth Lund Johannesse­n er klar for å skape festivalst­emning under PIT.
FESTIVAL: Bakgårdens ungdomshus med Malene Axling Madsen, Sindre Maeland Ramslien, Mathilde Vik Tolstad, Helge Tverdal og Kenneth Lund Johannesse­n er klar for å skape festivalst­emning under PIT.
 ??  ?? RAVNELOFTE­T: Helge Tverdal åpner Ravnelofte­t i Porsgrunn denne helgen, som en del av PIT.
RAVNELOFTE­T: Helge Tverdal åpner Ravnelofte­t i Porsgrunn denne helgen, som en del av PIT.
 ??  ?? SKREKK: Ravnelofte­t har mange poster i det nesten 300 kvadratmet­er store loftet.
SKREKK: Ravnelofte­t har mange poster i det nesten 300 kvadratmet­er store loftet.
 ?? ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS ??
ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS
 ??  ?? RAVNELOFTE­T: Helge Tverdal i Ravnelofte­t i Porsgrunn.
RAVNELOFTE­T: Helge Tverdal i Ravnelofte­t i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway