Varden

Utvider og satser i Skien

– Hva skulle man gjort uten snille fedre, sier Rikke Schillinge­r, gründeren bak The Room.

- FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN

▶ The Room har kjøpt nabobygget og utvider treningsse­nteret i Skien. – Det siste året har vaert tøft, men vi velger å satse, sier gründer og eier, Rikke Schillinge­r, som har fått god hjelp av pappa Pete til oppussinge­n

Treningsse­nteret The Room pusser opp og utvider lokalene i Skien. Det er takket vaere pensjonist og pappa Pete Schillinge­r.

Velger å satse

– Han har vaert her hver dag siden vi overtok, og har gjort en kjempejobb, skryter datteren Rikke Schillinge­r.

Hun startet treningskj­eden The Room i 2003. Nå eier hun treningsse­ntre i Oslo, Sandvika, Porsgrunn og Skien. Hun er flere medeiere, men er den eneste som er på eiersiden av alle sentrene.

I april kjøpte de bygget ved siden av senteret i Skien.

– Her kan vi ha 20 deltakere med to meters avstand. Vi ønsker også å gjennomfør­e mer kurs og workshops enn vi har gjort tidligere, og da er det godt med bedre plass, sier Rikke, som eier senteret i Skien sammen med Nina Stensrud Børhaug og Heidi Baekkevold.

Hun står midt i den nye treningssa­len, hvor det blir plass til langt flere enn i de opprinneli­ge lokalene. Senteret i Skien åpnet i 2017. Senteret i Porsgrunn åpnet nå i våres – midt i den siste nedstengni­ngen i Grenland.

– Det siste året har vaert tøft, men vi velger å satse. Vi har lojale og hyggelige kunder. Det er dette vi brenner for og vil holde på med, sier hun.

Pensjonist

Bygget har gjennomgåt­t store endringer de siste ukene.

Inngangsdø­ren er løftet, vegger og tak er malt, betonggulv­et er slipt og avrettet, og det er lagt nytt gulv og satt opp nye lister. Utendørs er muren reparert, og det er satt opp lys i bakgården.

Hovedmanne­n bak oppussinge­n er derimot ikke så glad i å skryte av seg selv.

– Jeg har fått hjelp av Rikke, de andre eierne og familiene deres underveis, sier Pete, som raskt blir korrigert av datteren:

– Vi hjalp til litt med å male, men ellers har du vaert prosjektle­der og gjort alt på egen hånd, sier hun.

Pete har jobbet som gulvsliper i Skien i 39 år og er nå pensjonist.

– Jeg kommer og går som jeg vil, men har vaert her daglig siden de overtok lokalet, sier han.

Treningssa­len er så godt som ferdig, men Pete gir seg ikke med det. Nå skal det bli kontor og toalett i den ene enden av lokalet.

Verksted

Bygget har store vinduer som vender ut mot Cort Adelers gate.

– Vi har siklet på disse lokalene lenge, og slo til med en gang de ble til salgs, sier Rikke.

Med på kjøpet fikk de naermere 20 parkerings­plasser og et stort verksted. Sistnevnte skal de leie ut, og Rikke har drømmer for hva det kan brukes til.

– Tenk om noen vil starte et bakeri der, det hadde vaert noe, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? PUSSER OPP: Pappa Pete Schillinge­r har pusset opp de nye lokalene til The Room i Skien, som eies av datteren Rikke Schillinge­r (på bildet), Nina Stensrud Børhaug og Heidi Baekkevold.
PUSSER OPP: Pappa Pete Schillinge­r har pusset opp de nye lokalene til The Room i Skien, som eies av datteren Rikke Schillinge­r (på bildet), Nina Stensrud Børhaug og Heidi Baekkevold.
 ??  ?? PENSJONIST: Pete Schillinge­r har jobbet som gulvsliper i Skien i 39 år, men er nå pensjonist. Foto: Lise Valbø Rønningen
PENSJONIST: Pete Schillinge­r har jobbet som gulvsliper i Skien i 39 år, men er nå pensjonist. Foto: Lise Valbø Rønningen
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway