Varden

Strengere i Porsgrunn

Søndag blir det mye strengere skjenketid­er i Porsgrunn, sammenlign­et med resten av Grenland og nesten hele Norge.

- Per Arne Rennestrau­m Lise Valbø Rønningen per.arne.rennestrau­m@varden.no

Søndag blir det mye strengere skjenketid­er i Porsgrunn sammenlign­et med resten av Grenland og nesten hele Norge. Søstrene Frida Rogn (28) og Janett Rogn Falkeberg (38) og mener det kan vaere forvirrend­e med forskjelli­ge regler

– Hva annet skal jeg enn at det er horribelt? Det gir null motivasjon til å drive videre. Det kommer ikke til å vaere et menneske igjen her i Porsgrunn etter at alle har dratt til Langesund eller Skien, sier Jan Luggens som driver Sailors Inn i Storgata 99.

I Porsgrunn må du bestille siste ølen klokka 24. I Skien og Bamble blir det mer liberalt fra og med søndag. Da er det tilbake til de gamle skjenketid­ene.

Nasjonale råd

Dette blir konsekvens­en etter at de nasjonale koronaråde­ne er myket opp. Porsgrunn er en av få kommuner som velger å holde på et strengere regime helt til 1. juli. Det blir likt i helga, med skjenking til klokka 24. Men fra og med søndag til uka kan Bamble og Skien skjenke fram til klokka halv to på hverdager og klokka 02 i helgene.

Forskjelle­n fra helt normale tider er at ingen nye gjester slipper inn etter midnatt. Søstrene Frida Rogn (28) og Janett Rogn Falkeberg (38) er ikke ute etter heftig natteliv. De nyter en lunsj på Øya Spiseri i Porsgrunns­elva. Søstrene BOR i henholdsvi­s Nome og Bamble og møtes altså på midten, der regimet er strengest.

– Jeg synes jo det er rart at det er ulike regler. Det kan vaere forvirrend­e. Slik har det egentlig vaert lenge, sier Frida. Søster Janett er enig.

– Det burde vaere det samme om du går ut av bilen i Skien eller Porsgrunn, sier hun.

Men begge gleder seg over at det lettes på tiltakene.

– Deilig, spesielt nå som det er så fint vaer.

Tror ikke folk drar til Skien

Ordfører Robin Kåss tror ikke folk vil stikke til Skien eller Bamble for å drikke til langt på natt.

– Det er åpent for å gå ut og kose seg med mat og drikke. Forskjelle­n mellom skjenketid­ene vil gjelde for bare én helg. Vi har åpnet for kultur og breddeidre­tt, og det tror jeg veldig mange er glade for, sier Kåss.

Han håper at det er så lite smitte at de kan åpne for normale skjenketid­er når man kommer til 1. juli, slik planen er.

Kommunen tviholder på lokale regler og det får konsekvens­er også på andre måter. Her er ett eksempel: Ved private arrangemen­ter på offentlig sted, i for eksempel leide eller lånte lokaler, så kan man vaere inntil 100 personer både inne og ute. I Porsgrunn kan man derimot ikke vaere flere enn 20 inne og 30 ute.

 ??  ??
 ??  ?? LUNSJ: Søstrene Frida Rogn (28) og Janett Rogn Falkeberg (38) og mener det kan vaere forvirrend­e med forskjelli­ge regler fra kommune til kommune.
LUNSJ: Søstrene Frida Rogn (28) og Janett Rogn Falkeberg (38) og mener det kan vaere forvirrend­e med forskjelli­ge regler fra kommune til kommune.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HORRIBELT: – Hva annet skal jeg si enn at det er horribelt? spør Jane Luggens.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HORRIBELT: – Hva annet skal jeg si enn at det er horribelt? spør Jane Luggens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway