Varden

Tømmerkaia og ny bydel

- Nina Melfald

Man leser i Varden om Tømmerkaia på Smieøya øst nå blir en fullverdig bydel med boliger og naeringsli­v. Her bygges 300 leilighete­r som kun er for utleie, ingen får eie.

I første etasje er det planlagt for kafeer, nisjebutik­ker av ulike slag og et allsidig naeringsli­v, blant annet ønskes det en kolonialbu­tikk i bygget. Utbyggerne mener at prosjektet vil vaere et positivt tilskudd til sentrum og Skien!

Planene for Tømmerkaia skremmer meg og det burde også skremme både byråkrater og politikern­e. Disse planene vil gi en ytterliger­e spiker i kisten for Skien sentrum, den nye bydelen, som utviklerne selv kaller prosjektet, er langt fra Skien sentrum, et sted må det gå en grense for hva et sentrum er og skal vaere.

Vi trenger ingen ny bydel, det har vi allerede med et vårt bysentrum! Jeg heier på Steinar Moe Eiendom og det han gjør med Smieøya og PM5-fabrikken, nå venter vi på restaurant­en som tidligere ble varslet ville komme, vi gleder oss fortsatt til dette.

Jeg ser også frem til broen som skal komme over Damfossen, den blir spektakula­er og spennende og vil vaere et stort pluss på Smieøya øst. Det er flott at det bygges, men den må vaere rasjonell og passe inn i bybildet, ikke at det de ene foretagend­e slår det andre i hjel, slik dette prosjektet vil gjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway