Varden

– En dag uten Dag er en dårlig dag

Kollegene til Dag Sverre Gulbrandse­n har aldri en dårlig dag. Sykdom og hjelpebeho­v til tross. Dag varter opp med godt humør og kaffe. Aldri en dag uten Dag.

- Ragnhild.johansen@varden.no PORSGRUNN

– Han er navet i banken, sier tidligere banksjef i DNB Telemark, Jan Johannesse­n.

– Å, de får mye kjeft, kommer det fra Dag.

Han skratter så han rister. Men om Dag kjefter for at rotehuene ikke legger ting der han syns de burde ligge, spiller det ingen rolle. Humøret hans er nesten alltid på topp.

Kvart over seks om morgenen begynner han med kaffekokin­g i DNB i Porsgrunn, så reiser han opp til Skien for å rydde litt, og mangler de en underskrif­t på et huslån, så hiver Dag seg i bilen. Rundt 12 må han hjem for å hvile ut i pustemaski­nen.

Avhengig av hjelp

Dag har snart 35 år i banken. Den med kortest fartstid i banken; Anniken Cappelen Søvik skrev til oss: «Jeg ønsker å nominere vår kjaere kollega Dag Sverre Gulbrandse­n. Til tross for meget begrenset lungekapas­itet og vanskeligh­eter for å spise på egen hånd, er han allikevel førstemann på jobb og møter hver eneste dag med godt mot og en enorm positivite­t.» Slik innledet hun sin solsikkesø­knad til Varden. Den falt vi for.

Dag har ikke bare én fysisk utfordring. Han har problemer med spiserøret, luftrøret og han har prostatakr­eft.

Han orker nesten ikke å snakke om alt sammen. Han er 100 prosent avhengig av hjelp.

– En dag uten Dag, er en dårlig dag, slår banksjefen fast.

Han lurer på om han skal søke jobb som Dags personlige assistent når han går av med pensjon.

– Den jobben hadde du ikke fått, sier Dag. Latterkula ruller gjennom gangen.

Jobber så lenge han orker

Dag jobber så lenge han orker. Porsgrunn kommune stiller med hjelperne Ida, Jørn og Christina. Hjemme er kona Anne alltid beredt, border collien Nirvana som lukter når et anfall er på gang, og dessuten kommer datteren fra Siljan sporenstre­ks hvis pappa har problemer.

– En liten kvinnehaer, spør jeg.

– Ja, han er jo danseløve. Få med at han var pikenes Jens, sier banksjefen.

 ??  ??
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? NAVET I BANKEN: Anniken Cappelen Søvik ga solsikke til kollega Dag Sverre Gulbrandse­n i DNB.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN NAVET I BANKEN: Anniken Cappelen Søvik ga solsikke til kollega Dag Sverre Gulbrandse­n i DNB.
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? GODE KOLLEGER: Anniken Cappelen Søvik, Dag Sverre Gulbrandse­n, Aud-Irene Haugen, Hilde Lambrechts, Jan Johannesse­n og Tony Aaltvedt - gode kolleger i DNB.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN GODE KOLLEGER: Anniken Cappelen Søvik, Dag Sverre Gulbrandse­n, Aud-Irene Haugen, Hilde Lambrechts, Jan Johannesse­n og Tony Aaltvedt - gode kolleger i DNB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway