Varden

Mediakrig mot Cuba

-

I norsk og utenlandsk media pågår for tiden en desperat mediakrig mot Cuba. Både i hovedstrøm- og sosiale media publiseres en serie innlegg og bilder som viser demonstran­ter som reiser seg mot myndighete­ne. Men denne informasjo­nen har lite med virkelighe­ten å gjøre.

For det første det dreier seg om en minoritet som protestere­r. Dette blir oppblåst på nesten alle vestlige medier som et stort opprør. Det er det ikke.

Det ser ut som dette er en avlednings­manøver iscenesatt av USA og allierte for å dempe oppmerksom­heten mot blodbadet i Colombia, drapet på Haitis president og innsettels­en av den populaere presidente­n Pedro Castillo i Perú.

Den 23.6.2021 stemte, i FN, 184 land for å avslutte den ensidige handels-/finans- og økonomiske blokaden mot Cuba som har vart i over 60 år. Imot stemte to land: USA og Israel, som vanlig.

Nå i USA foregår demonstras­joner for å avslutte blokaden. Flere kongressme­dlemmer av begge partier i landet foreslår det samme. Det pågår en folkebeveg­else, «Bridges of Love», i landet og mange amerikansk­e cubasympat­isører sykler og forlanger ditto.

Om noen få dager, den 26. juli, feires en viktig dato for de revolusjon­aere på Cuba, for det markerer dagen da Fidel Castro og venner angrep et regiment under diktator Batista.

De «nye opprørere» vil også bruke denne datoen for sine egne arrangemen­ter i og utenfor Cuba, for på denne måten å forvirre observatør­ene/media og late som opposisjon­en er et flertall som er imot Cubas myndighete­r. Det er den ikke.

C. Milton

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway