Varden

«Mush» har aldri vaert sterkere. Det får Odds mentaltren­er mye av aeren for

Mushaga Bakenga (28) føler seg uovervinne­lig når han er på banen. Det gir han mentaltren­er Mikkel Marker mye av aeren for.

- pal.lundsholt@varden.no

▶ SKIEN

Odds toppscorer legger ikke skjul på at klubbens mentale trener har hatt enormt mye å si for egen utvikling.

– Han har vaert ekstremt viktig. Han er en av grunnene til at det går så bra, og at jeg er så stabil som jeg er. Uten han hadde jeg ikke vaert der jeg er nå, sier «Mush».

Elleve på elleve

Spissen, som står med elleve scoringer på like mange kamper (før onsdagens kamp mot Strømsgods­et) i årets eliteserie, tviler på at statistikk­en ville vaert tilsvarend­e god om ikke det hadde vaert for klubbens danske trener.

– Den hadde nok ikke det. Det er lett å ha én god kamp, og så tre dårlige. Hvis en skal ha stabilitet må en finne ut hvorfor en er god og hva det er som gjør at ting funker. Der er Mikkel god, understrek­er Odd-spissen og forklarer:

– Han har gitt meg noen verktøy som jeg bruker titt og ofte, og som har hjulpet meg med å finne en tilstand ute på matta som gjør at en føler seg uovervinne­lig, rett og slett. Det skal han ha mye av aeren for, sier Bakenga.

Aldri vaert sterkere

Odds mentale og fysiske trener vil ikke ta på seg for mye aere for at pila stort sett har pekt oppover for måltjuven det siste året.

– Det er ikke sånn at mentaltren­ing gjør deg til en bedre fotballspi­ller, men mentaltren­ing gjør at en oftere kan leve opp til den spilleren du er, sier Marker.

«Mush» legger til at han ikke alltid har vaert like positiv til å trene den mentale siden av seg selv.

– Nei, og for noen år siden var jeg der at jeg tenkte at jeg er sterk nok i hodet, og at jeg ikke trenger hjelp. Men nå er jeg der at jeg tenker at alle bør vaere åpne for det. Jeg vet det er spillere i klubben som tenker at det ikke er noe for dem, og jeg skjønner at det er lett å tenke sånn. Men nå tenker jeg at alle trenger litt mentaltren­ing.

Selv er spissen, som har tjent til livets opphold i klubber som Rosenborg, Club Brugge, Eintracht Braunschwe­ig og Esbjerg – for å nevne noen, klar på at han aldri har vaert sterkere mentalt enn han er nå.

– Uten tvil, og det er Mikkels fortjenest­e. Jeg har prøvd mentale trenere før, men når en ikke har det tillitsbån­det, så orker en ikke helt å ta det inn. Men når det gjelder Mikkel så ble vi litt kompiser først, og etter hvert skjønte jeg at han vet hva han snakker om når det gjelder det mentale. Jeg begynte å ta det til meg, og plutselig begynte ting å fungere i fjor. Da var det bare å kjøre på videre, sier han.

Øvelse gjør mester

At det finnes spillere som tenker at de ikke trenger å trene den mentale biten har måltjuven forståelse for, men han understrek­er at en bør vaere åpne for å prøve det ut.

– Det er grunn til at de beste i verden bruker mentaltren­ere. Jeg er ganske sikker på at Ronaldo og Messi er tøffe i hodet fra før, men de bruker jo mentale trener. Og hvorfor skal ikke vi som spiller fotball i Odd gjøre det når de beste i verden gjør det?, undrer Odd-spissen.

Han før støtte av klubbens mentale og fysiske trener.

– Det er jo sånn at det en øver på, blir en god på. Det gjelder hodet, og det gjelder kroppen, sier dansken.

«Hvorfor skal ikke vi som spiller fotball i Odd gjøre det når de beste i verden gjør det?» Mushaga Bakenga, Odd-spiller

 ??  ?? STERK: Mushaga Bakenga har aldri vaert sterkere - mentalt. Det gir han klubbens fysiske og mentale trener Mikkel Marker mye av aeren for.
STERK: Mushaga Bakenga har aldri vaert sterkere - mentalt. Det gir han klubbens fysiske og mentale trener Mikkel Marker mye av aeren for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway