Varden

Tøff motstand venter norske OL-gullhåp

Den norske sandvolley­ballduoen Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) tror på tøff qatarsk motstand i Tokyo. De ser på seg selv som underdogs i OL-debuten.

-

Selv om den norske superduoen vant to finaler mot qatarske Younousse/Tijan i løpet av tre verdenstou­rturnering­er i Mexico tidligere i år, tror de at det venter tøff konkurrans­e i Tokyo.

– De har virkelig våknet i år og blitt en av gullkandid­atene de også, sier Christian Sørum til NTB.

Tre finaler

Den qatarske duoen består av Cherif Younousse (26) og Ahmed Tijan (26). Younousse er opprinneli­g fra Senegal, mens Tijan kommer fra Gambia. De to vant den siste av de tre verdenstou­rturnering­ene i Mexico, men den spilte ikke de norske verdensene­rne.

– De har spilt sykt bra i det siste. De kom til tre finaler og vant én. Vi var helt ferdige etter to, mens de spilte tre på rad, sier Sørum.

Om favorittst­empelet

Den norske duoen har vaert verdensene­re i rundt tre år til inngangen mot OL, men de vil ikke sette for stort press på seg selv.

– Vi ser ikke på oss selv som favoritter fordi vi er helt nye i dette, sier Mol om OL-deltakelse­n.

OL i Tokyo er duoens første olympiske deltakelse, annet enn i prøve-OL i 2019 som oppkjøring til det som skulle vaere OL i 2020, men som kjent ble flyttet til 2021.

– Jeg skjønner at folk ser på oss som favoritter, siden vi har gjort det så bra i det siste. Vi har ikke tapt mange kamper det siste året, fortsetter høyreiste Mol.

Alt å vinne

Videre sier de at de synes selv at de har taklet å ha favorittst­empelet bra, og at de er fornøyde med måten de har håndtert det på.

– Vi har taklet det bra. Hver gang vi går på banen så må vi levere. Forrige kamp eller forrige turnering gjelder ikke. Det er ny kamp, da må man nullstille for å gjøre sitt beste, sier Sørum.

De nevner videre at de tross alt ennå er unge i gamet.

– Man må ikke glemme at vi er 23 og 25 år gamle og kanskje ett av de yngste lagene i OL, legger Mol til.

– Vi kommer ned dit med favorittst­empelet, men vi føler oss som underdogs fordi det er vårt første OL. Vi har alt å vinne, konkludere­r duoen.

Duoen spiller sin første kamp 24. juli. Der møter de den australske duoen McHugh/Schumann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway