Varden

Hei Halvor!

-

Det er ingen tvil om at vaer engasjerer, og jeg kan forsikre om at Vardens lesere er flinke til å si fra hvis det er noe som går i krøll. Det kan jo skje fra tid til annen. Du har helt rett i at det er Meteorolog­isk institutt som leverer data til vaersiden, som produseres av NTB for oss. Det er likevel jeg som er ansvarlig for innholdet her, som for alt annet innhold i Varden. I hovedsak er jeg enig i flere av dine innvending­er på det språklige, men vil forsøke, etter beste evne, å oppklare noe.

Målestasjo­nen som omtales som «Gvarv-nes» står ved Nes gamle skule. Ved 12-tiden (som også spesifiser­es på vaersiden) den 15. juli var temperatur­en som anvist, men den ble høyere senere på dagen. Dette forklarer nok at temperatur­ene kan avvike. For øvrig var 30,7 høyeste temperatur på Gvarv den 15. juli, ifølge historikke­n man finner på Yr.no.

Hva gjelder Gaustatopp­en, viser historikke­n at denne målestasjo­nen «mangler data» for nokså lange perioder. Det er antagelig årsaken til at Telemarks høyeste fjell glimrer med sitt fravaer. Det kan nok tenkes at det blåser mer på Gaustatopp­en enn Øysteinnat­ten, men hvis målestasjo­nen ikke rapportere­r data, blir det nødvendigv­is ikke registrert.

Det er vi som har valgt ut stedene for vaervarsel, mens «toppnoteri­ngene» velges på bakgrunn av hvilke stasjoner som hadde mest vind, høyest temperatur, osv. Disse velger ikke vi.

Tom Erik Thorsen,

sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway