Varden

Fikk over 100 henvendels­er på tre dager

Ved-salget går så det suser. Har du ikke fått ved i hus burde du nok ikke vente mye lenger.

- Anders.hoines@varden.no TELEMARK

Etter et tv-innslag på NRK om vedsalget i Telemark og de høye strømprise­r har Sindre Velkom Tovslid virkelig fått kjenne på kroppen at det er høy etterspørs­el etter ved.

– Det er mange som tar kontakt litt i det seneste laget. Neste år må de vaere litt tidligere ute. Etter innslaget på NRK hadde jeg 100 henvendels­er på tre dager, ler Tovslid som driver Sindre's Vedservice på hobbybasis, som også legger til at strømprise­ne nok må ta litt av skylden.

Kjøper av kollegaer

Trykker har vaert såpass stort at både Tovslid og flere av hans kollegaer har måttet reise rundt å kjøpe av de som fortsatt har ved igjen for å kunne selge ut til sine egne kunder.

– Vi har reist til blant annet Drangedal for å skaffe oss nok ved. Produksjon­en vår har vaert litt mindre i år også har vi mange faste kunder vi må serve før de som nå melder seg litt sent. Spesielt bjørk er det mange som skal ha. Vi har fått levert til nesten alle, og det tar litt tid når man må inn på hytter på fjellet og alle mulig slags steder.

Desperate kunder

På spørsmål om de som ikke har fått tak i ved ennå begynner å bli desperate svar Tovslid at det stort sett går greit, men det er spesielt ett tilfelle han bet seg merke i.

– Det var en kar som ringte fra Lier for å få ved. Det var helt tomt i området hans og nå måtte han ringe til oss. Vi har heldigvis fått levert ut det vi skulle. Det er mange som spør og graver etter bjørk, men nå er det helt tomt, og det er ganske gøy.

– Kommer du til å ha mer ved neste år?

– Det er planen, men dette er jo bare en hobby som har tatt litt av. Jeg snekrer hus på dagtid, og skal jo ha tid til alt sammen, sier vedselgere­n etter en lang arbeidsdag.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? STOR ETTERSPØRS­EL: Sindre driver med ved som hobby, nå har det tatt av.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN STOR ETTERSPØRS­EL: Sindre driver med ved som hobby, nå har det tatt av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway