Varden

– Har gått over all for

Etter 16 år i forskjelli­ge firmaer, bestemte 34 år gamle Kim Kjellemyr seg for at tiden var inne for å bli sin egen sjef.

- Jonas.fossing@varden.no SKIEN

*

– Det er klart det er spennende, men jeg har jo sett det har vaert muligheter til å starte for seg selv, sier elektriker og eier av det nystartede firmaet Kjellemyr Elektro AS.

Vi møter han om morgenen i Torvmyrveg­en på Kjørbekkhø­gda, der han allerede er i gang med et oppdrag i morgenkuld­en.

– Jeg har montert noen utelys, sier han og peker bort.

Det er ikke mer enn to uker siden Kjellemyr kastet seg ut i det.

– Jeg har alltid hatt lyst til å starte for meg selv, og kjente at tida var moden for det, sier 34-åringen, og legger til:

– Jeg startet opp for meg selv fordi jeg ønsker å skape en god arbeidshve­rdag som gjør at man trives med det man gjør. Det er jo opp til en selv å lage den arbeidspla­ssen, og da er det jo greit å vaere sin egen sjef, sier han med et smil.

Inspirasjo­n av Hallgeir Skogen Inspirasjo­nen til å starte for seg selv har Kjellemyr hentet fra Hallgeir Skogen og sin egen far.

Kjellemyr har selv jobbet for

Hallgeir Skogen, som startet opp med sitt eget stillasfir­ma som ung, mens faren startet opp Grenland Graveservi­ce som har holdt på i flere tiår.

– Jeg hadde nok ikke gjort dette uten dem, sier Kjellemyr.

Foreløpig er han sin egen sjef, noe han trives godt med. Men på sikt håper han også selv å ta steget mot å bli et større firma.

– På sikt håper jeg jo at jeg kan vokse slik at man etter hvert kan bli en fire-fem mann til, og bli en god og større aktør, sier han.

Lang erfaring

Kjellemyr har jobbet som elektriker siden han var 18 år, og med 16 år i bransjen og erfaring fra tre forskjelli­ge firmaer føler han seg trygg på at oppstarten kommer til å gå bra.

– Det har vaert mye oppdrag, og det er nok å gjøre i markedet, sier Kjellemyr.

Han erkjenner at det er tøft å etablere seg, og at det ikke er lett å konkurrere mot de store firmaene.

– Man må jobbe hardt for å komme seg inn på markedet og samtidig skaffe kunder til å ha nok å gjøre. Men så langt har det faktisk gått over all forventnin­g, og det har vaert mer trykk enn jeg forventa, sier han.

– Hvordan har du skaffet deg kunder?

– Jeg har forsøkt å profilere meg på sosiale medier, samtidig som mye går gjennom jungeltele­grafen og venner og kjente, sier han.

Solceller og elbillader­e

Per nå så driver 34-åringen ut av garasjen i hjemmet sitt på Bøle, noe han mener er en fordel.

– Det gjør det veldig fleksibelt for meg, noe som igjen gjør at jeg kan vaere konkurrans­edyktig når det kommer til priser, sier han.

Så langt har de fleste oppdragene dreid seg om vanlige installasj­oner i hus, men Kjellemyr er klar på at han satser på to områder.

– Jeg har som mål om å vaere blant de beste på montering av solcellepa­nel og elbillader­e. Det er noe jeg har kompetanse på, og som jeg vil satse på, sier han, og legger til at han selv kjører rundt i elbil i arbeidet.

 ?? ?? Statsforva­lteren i Vestfold og Telemark vurderer at det er forsvarlig å åpne for krepsing gjennom en ny forskrift. Høringsfri­st er 5. november 2021, skriver statsforva­lningen på sine hjemmeside­r.
Edelkreps (Astacus astacus)
Statsforva­lteren i Vestfold og Telemark vurderer at det er forsvarlig å åpne for krepsing gjennom en ny forskrift. Høringsfri­st er 5. november 2021, skriver statsforva­lningen på sine hjemmeside­r. Edelkreps (Astacus astacus)
 ?? ?? MONTERER: Kjellemyr har fått flere av oppdragene så langt via jungeltele­grafen, venner og kjente.
MONTERER: Kjellemyr har fått flere av oppdragene så langt via jungeltele­grafen, venner og kjente.
 ?? ?? HJEMMEBRYG­GET: I oppstarten har Kjellemyr delt ut sitt eget hjemmebryg­gede øl til kundene.
HJEMMEBRYG­GET: I oppstarten har Kjellemyr delt ut sitt eget hjemmebryg­gede øl til kundene.
 ?? ?? STARTET OPP: I en alder av 34 år, har Kim Kjellemyr bestemt seg for å starte
STARTET OPP: I en alder av 34 år, har Kim Kjellemyr bestemt seg for å starte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway