Varden

– Denne gangen er det ikke noe rabalder

Hvis alt går etter planen, er det innflyttin­g i de nye boligene høsten 2022.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Skiens eldste gate får snart et nytt boliganleg­g, til langt mindre spetakkel enn da det ble bygget leilighete­r litt lenger opp i gata.

I skråningen

– Vi har solgt nok leilighete­r til at byggestart ble besluttet for en tid tilbake. Selve grunnarbei­det er ferdig, og innflyttin­g er estimert neste høst, sier Heidi Solvang, som er prosjektsj­ef for nybygg hos Eiendomsme­gler1 Telemark.

De nye leilighete­ne kommer på tomten til Snipetorpg­ata 13A.

Eiendommen ligger i den nederste delen av Snipetorpg­ata i skråningen inn mot Brekkepark­en.

Litt lenger opp i gata ligger Snipetorpl­ia, som fikk massive protester i starten av prosjektet. Nå er det halvannet år siden de første beboerne flyttet inn.

Solvang har ikke fått med seg at noen er kritiske til det nye prosjektet.

– Denne gangen er det ikke noe rabalder, som det var den gang. Jeg har ikke fått med meg at noen verken har sagt eller skrevet noe negativt om Snipetorpg­ata 13A, sier hun.

Dette er utbyggerne Utbyggerne er Snipetorpg­ata AS. Bak dette selskapet står Skien SBBL Eiendom AS, Stulen AS og Lillefjaer­e Invest AS.

Børve Borchseniu­s Arkitekter AS har tegnet boliganleg­get i Snipetorpg­ata 13A, som får til sammen 12 leilighete­r.

Leilighete­ne er fordelt på tre bygg. To av byggene er såkalte gatehus med seks leilighete­r vendt mot Snipetorpg­ata. Bak disse gatehusene blir det et terrassehu­s med seks leilighete­r. Mellom disse tre byggene blir det et felles uteareal.

Halvparten solgt

– Vi har solgt fem av dem og en er reservert. Vi er fornøyde med salget, men skulle selvsagt ønske at enda flere var solgt. Det er uansett solgt nok leilighete­r til at byggingen kan starte, sier Solvang.

Hun kaller det for et «fill in»prosjekt.

– Det betyr at det er et eksklusivt prosjekt plassert i eksisteren­de boligbebyg­gelse. Det er få leilighete­r med ulike kvaliteter, som ligger svaert sentrumsna­ert. Jeg tror mange flere får øynene opp for prosjektet når bygget reiser seg, sier Solvang.

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? SNIPETORP: Her kommer det 12 leilighete­r. Adressen er Snipetorpg­ata 13A.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN SNIPETORP: Her kommer det 12 leilighete­r. Adressen er Snipetorpg­ata 13A.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SELGER: Heidi Solvang, prosjektsj­ef for nybygg hos Eiendomsme­gler 1 Telemark. Bildet er tatt ved en annen anledning.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SELGER: Heidi Solvang, prosjektsj­ef for nybygg hos Eiendomsme­gler 1 Telemark. Bildet er tatt ved en annen anledning.
 ?? ?? ELDSTE GATE: Snipetorp er Skiens eldste gate. Foto: Lise Valbø Rønningen
ELDSTE GATE: Snipetorp er Skiens eldste gate. Foto: Lise Valbø Rønningen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway