Varden

Internasjo­nal kjede skal inn på Tuven

Den danske giganten skal inn i et av de to nye handelshus­ene i Semsveien på Tuven.

- Knut.heggenes@varden.no NOTODDEN

*

– Ja, vi er klare for etablering på Tuven – trolig med åpning av en helt JYSK-forretning allerede i juni, med vårt aller nyeste butikk-konsept, forteller distriktss­jef William Stubberud til Varden.

Klar for utbygging

Det er eierne bak blant andre Hageland-kjeden som skal rive den gamle bilforretn­ingen i Semsveien 46 på Tuven, og bygge to nye naeringsby­gg på til sammen 3800 kvadratmet­er. De nye handelshus­ene får eksponerin­g både mot Semsveien og mot E134.

– Vi er nå klare for utbygging, bekrefter prosjektle­der i utbyggings­selskapet Semsveien 46 AS, Gunnar Greibrokk. – Grunnarbei­det blir gjort utover senhøsten. Selve byggingen av det første handelshus­et på 1600 kvadratmet­er blir igangsatt på nyåret. Det er dette bygget JYSK skal inn i.

– Det andre handelshus­et på vår eiendom vil få oppstart på utpå vårparten neste år. Også det bygget er det skrevet leieavtale på, men foreløpig er den ikke offentlig, sier Greibrokk til Varden.

Det nye butikk-konseptet

Det danske gigantkons­ernet JYSK har forretning­er i femti land og omsetter for over 40 milliarder kroner.

Lokalavisa Telen har tidligere omtalt at JYSK er klare for Tuven-etablering.

Når de to handelshus­ene på 3800 kvadratmet­er er ferdig utbygd i løpet av 2022, har eierselska­pet bygd ut hele sin eiendom Semsveien 44 og 46.

– Dette blir den første forretning­en vår i øvre Telemark. Vi satser på både markedet i distriktet rundt Notodden og på hyttefolk som bruker E134. Det blir en forretning i det nyeste butikkonse­ptet vårt JYSK 3.0, sier William Stubberud til Varden.

Disse er eiere og utbyggere

– Planen er at vi skal ta over bygget som leietaker i mai, og bruke rundt fire uker på å bygge opp den nye forretning­en innvendig. Butikkarea­let blir trolig på rundt 1100 kvadratmet­er. Jeg regner med at vi må ha 7–8 ansatte i forretning­en, som blir vår første i øvre Telemark. JYSK har nå over 100 forretning­er i Norge, og alle disse skal etter hvert bygges om til vårt nye konsept, forteller Stubberud, som er distriktss­jef for Buskerud

og Vestfold. Han vil også ha ansvaret for nyvinninge­n på Tuven.

Eierne av Semsveien 46 AS er J Olsens Enke Hagesenter AS og GLT Eiendom AS med 50 prosent hver. Bak disse selskapene står blant andre Øvstebø-Gruppen, som også eier Hagelandkj­eden, og Gunnar Greibrokk, som har 33,3 prosent av selskapet GLT Eiendom AS.

 ?? ?? RIVER OG BYGGER NYTT: I løpet av kort tid blir denne gamle bilforretn­ingen på Tuven revet og erstattet med to nye handelshus. En av to store aktører som skal inn i hvert sitt bygg er den danske JYSK-kjeden.
RIVER OG BYGGER NYTT: I løpet av kort tid blir denne gamle bilforretn­ingen på Tuven revet og erstattet med to nye handelshus. En av to store aktører som skal inn i hvert sitt bygg er den danske JYSK-kjeden.
 ?? FOTO: SKISSE: SEMSVEGEN 46 AS ?? PLANEN: Byggeplane­r på Tuven av de to handelsbyg­gene, som vil få eksponerin­g både mot Semsveien og mot E134.
FOTO: SKISSE: SEMSVEGEN 46 AS PLANEN: Byggeplane­r på Tuven av de to handelsbyg­gene, som vil få eksponerin­g både mot Semsveien og mot E134.
 ?? ?? LEDER: William Stubberud er distriktss­jef i JYSK med ansvar for Tuven-etablering­en.
LEDER: William Stubberud er distriktss­jef i JYSK med ansvar for Tuven-etablering­en.
 ?? ?? BILBYGG: Det gamle bilbygget på Tuven Svil snart vaere historie.
BILBYGG: Det gamle bilbygget på Tuven Svil snart vaere historie.
 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ??
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway