Varden

Vålerenga-fansen forlot stadion

VIF-fansen hadde en klar beskjed til klubbens styre etter at de stemte for VAR i midtuken. Flere forlot stadion i kampen der Vålerenga slo Haugesund 2-1.

- OSLO

Det skjedde etter at klubben i midtuken stemte for videoassis­tert dømming i Eliteserie­n fra 2023. Det har haglet med reaksjoner mot forslaget etter at det ble lansert, og rivalen Lillestrøm er de eneste som har stemt imot.

Haugesund kom til kampen med 7-0-seieren mot Mjøndalen i bagasjen, men det var ingenting som tydet på at de ville få det like lett mot Vålerenga borte søndag. Osame Sahraoui herjet for VIF i seieren med mål og målgivende.

– Det var morsomt, det var deilig. Vi var ikke så mange på stadion i dag, men de som var her ga alt. Det var deilig å få de målpoengen­e, sa Sahraoui til Discovery etter kampen.

Det var imidlertid gjestene som tok ledelsen ved Peter Therkildse­n etter 34 minutter. Vålerenga hadde produsert flere sjanser i forkant av den scoringen.

Etter en lang kamp mot VIFpresset måtte Haugesund gi tapt etter 80 minutter. Osame Sahraoui utlignet med et langskudd.

Borteledel­se

Med fem minutter igjen avgjorde Nicolaj Thomsen. Sahraoui la et perfekt innlegg på hodet til Thomsen, som stanget inn seiersmåle­t.

– Vi spilte ikke fotball i 2. omgang. Det er skuffende, sa Haugesunds Sondre Liseth.

Haugesund fikk ingen optimal start på oppgjøret. Martin Samuelsen måtte byttes ut etter ti minutter med det som så ut som en ryggskade.

Men etter en lang stillingsk­rig den første halvtimen, sendte Therkildse­n gjestene i ledelsen etter 34 minutter. Innbytter Kristoffer Velde slo et innlegg som Therkildse­n tuppet i mål alene med VIFkeeper Kjetil Haug.

Sju minutter senere var Jonatan Tollås Nation naer utligning, men headingen gikk via tverrligge­ren og ut i spill igjen.

Vålerenga gjorde hele tre bytter i pausen. Odin Thiago Holm, som hadde en kanonscori­ng mot Rosenborg sist, var blant dem som kom inn.

VAR-protest

Det var mange tilskuere som forlot stadion under kampen med en klar beskjed; «VAR det verdt det?». Det har i det siste vaert store protester mot Eliteserie­ns VAR-forslag, der Vålerenga er en av klubbene som har stemt for nyordninge­n.

Etter byttene var det et hjemmelag med mer energi som skapte mange sjanser til å utligne. Sahraoui var aktiv og skapte flere gode muligheter, uten at de fant nettmasken­e den første halvdelen av 2. omgang.

Også Amor Layouni var god, men ikke han heller fant nettmasken­e før han ble byttet ut etter 70 minutter.

Etter 80 minutter fikk VIF sin fortjente utligning. Sahraoui hamret til fra 17 meter, og ballen gikk via Alexander Søderlund og i mål.

Med fem minutter igjen avgjorde Nicolaj Thomsen. Sahraoui la et perfekt innlegg på hodet til Thomsen som stanget inn seiersmåle­t. (NTB)