Varden

Solskjaer ydmyket i storkampen

Ole Gunnar Solskjaer er i kjempetrøb­bel som Manchester Unitedmana­ger. Søndag så han fortvilet erkerivale­n Liverpool vinne 5-0 på Old Trafford.

-

Kristiansu­nderen har kommet seg gjennom tunge United-perioder før, men nå kan tilliten til Solskjaer vaere på bristepunk­tet. Laget har vist svakheter helt siden sesongstar­ten, og mot Liverpool var det umulig å kamuflere problemene.

Allerede fra start rotet United seg helt bort. Kun fem minutter var gått da Naby Keita gjorde 1-0 alene med keeper David de Gea. Liverpool utnyttet at vertene sto ukritisk høyt i banen og hadde store avstander i backfirere­n.

Grusomt forsvarssp­ill var det også på 0-2 åtte minutter senere. Denne gangen skled Diogo Jota inn en scoring etter kluss mellom Harry Maguire og Luke Shaw. United-duoen har vist klar formdupp i det siste, og mot Liverpool skulle det koste dyrt.

Historisk dårlig

Mot slutten av omgangen fikk Manchester United enda flere slag i ansiktet. Mohamed Salah økte til 3-0 fra åtte meter, og samme mann gjorde Liverpools fjerde for kvelden rett før pause. Igjen var det rot defensivt hos hjemmelage­t.

For første gang i Premier League-historien lå United under med fire mål etter første omgang.

Hattricket fullbyrdet Salah fem minutter etter hvilen. Egypteren tuppet inn 5-0 i lengste hjørne over de Gea. Målet kom etter at innbytter Paul Pogba kjaelte for lenge med ballen og mistet den på midtbanen.

Pogba-utvisning

Det skulle bare vaere starten på et elendig innhopp fra franskmann­en. Ti minutter senere ble Pogba utvist for en hodeløs takling på Keita på en United-corner. Det røde kortet kom fram etter en titt på VARskjerme­n.

Med ti mann valgte Solskjaer umiddelbar­t å ta av Marcus Rashford og Bruno Fernandes. Inn kom Edinson Cavani og Diogo Dalot.

Manchester

United har nå gått fire strake seriekampe­r uten seier. Sist helg ble det 2-4tap borte mot Leicester. Solskjaer menn ligger helt nede på 7.-plass med 14 poeng etter ni runder. Det skiller åtte poeng opp til tabelltopp Chelsea.

Liverpool er ett poeng bak tetplassen.

?? FOTO: RUI VIEIRA / AP / NTB ?? JUBEL: Diogo Jota jubler etter at Mohamed Salah legger på 3-0 for Liverpool mot Manchester United.