Varden

Om brobygging­en

- Nina Melfald

Dette er et svar til Knut Einar Aas på hans innlegg i Varden i uke 41.

Da Union fabrikker ble lagt ned, var det ingen som heiet på noen bro, de faerreste visste den gang ikke noe om et slikt ønske. Men det var snakk om og det ble også bevilget penger både fra staten og Union, angående ønsket om at Klosterøya øst skulle bli ledende på IT og utviklinge­n av dette. Brosnakk var det ikke, sannsynlig­vis fordi den hverken var ønsket eller trengtes.

Aas snakker om bydelene Jernbanebr­ygga og Klosterøya og at en bro må koble disse to sammen, til det er å bemerke, at hverken Jernbanebr­ygga eller Klosterøya øst er bydeler. Naermeste byaktivite­t er byens sentrum og det er den vi ønsker å ivareta og utvikle, ikke lage «kunstige bydeler».

Aas trekker frem Landmannst­orvet som er blitt et flott nyrenovert torv, han benevner denne byggingen slik: «derfor har vi bygget Landmannst­orvet». Jeg spør: Hvem er vi? Politikern­e? Har ikke byens befolkning også vaert med på dette løftet i form av skatt, avgifter og ubehag for forretning­sfolk og bilister, dette burde politikern­e vaert mer ydmyke ovenfor.

Jeg har lenge tatt opp togstopp i sentrum, nå ser jeg at også Aas går inn for dette, da får vi håpe at han setter alle krefter inn for å få til et slikt stopp, dette vil vaere til glede og nytte for hele Skiens befolkning, legg heller bropengene inn i dette prosjektet.

Da er Aas også med på å snakke byen opp, slik alle i Skien gjør!

Egentlig så syns jeg det er litt rart at Aas med det lange (og ofte gode) rulleblade­t han har i politikken i Skien, står så på for gangbroen, det forundrer meg. Han vet at bysentrum i verste fall kan bli lagt øde, Bryggevann­et med Katteskjae­r blir en stor anleggspla­ss hvor det skal peles, sprenges og graves, billass i mengder skal frakte sten, kjemikalie­r og annet vekk fra bassenget, tenk også på hva denne biltrafikk­en vil forårsake i byen.

Ille er det også å tenke på all giften som virvles opp og hva dette vil ødelegge for fikelivet i en naturskjøn­n Skienselv, spesielt for laksen. Hvorfor har byen fått en helt ny laksetrapp i Mølleholet til millioner av kroner for så å legges brakk kort tid etter åpning? Hvordan kan Aas og andre politikere se på dette vanviddet uten å stoppe opp, det syns jeg er ufattelig.

En henstillin­g til slutt, utsett brobygging­en til man eventuelt vil se et reelt ønske om denne!

Avslutning­en på Aas' innlegg vil jeg gjerne sitere: «Bind byen bedre sammen, ikke nødvendigv­is i dag, men i årene fremover.»

Jeg ber leserne merke seg dette og spesielt ordet «nødvendigv­is». Er man likevel i tvil om brobygging­en?

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway