Varden

Folkeavste­mning

-

Det har vaert argumenter­t for og imot folkeavste­mning for å dele fylkene Vestfold og Telemark tilbake til Telemark og Vestfold igjen.

Først ble hensyn til de ansatte skjøvet fram som et argument for at det nye fylket må bestå. Så kom det fram at noen ansatte ville det, men at flestepart­en ønsket seg tilbake til slik det var. Det har også vaert pekt på at universite­tet har fem campus i det nye fylket som samarbeide­r med videregåen­de skoler, Fagskolen og private aktører noe som bidrar til nødvendig kompetanse­utvikling i arbeidsliv­et. Dette er ikke noe nytt for slikt samarbeid var det også da fylkene var delt. Vi ser at ordføreren i Sandefjord mener at de taper på sammenslåi­ngen og at de i øvre deler av Telemark sier det samme og må kjempe for tilbud i de videregåen­de skolene.

Et annet argument har vaert at det blir for dyrt. Men kostnadene til oppdelinga på noe som er som er tvangstred­d ned over oss vil staten ta på lik linje med at utgifter til en folkeavste­mning vil bli dekket. Et siste argument jeg vil trekke fram er at ordføreren i Porsgrunn har uttalt at det kan bli vanskelig å tolke en slik folkeavste­mning.

Min oppfordrin­g til våre fylkespoli­tikere er at de må gjennomfør­e en folkeavste­mning hvis vi innbyggere skal tro at dere bryr dere om hva vi mener. Å høre på folket man er folkevalgt for i et så stort og viktig spørsmål for befolkning­en bør vaere en selvfølge.

Anne-Lise Anthonisen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway