Varden

Tribunebrø­let

-

Ådne Naper og jeg har hatt en meningsutv­eksling som har gått på oppfatning­en av hva et skip som skal pendle Herøya og Brevik vil bidra til miljøvern. En utenforstå­ende – Gustav Søvde – har kastet seg inn i debatten og karakteris­ert min stil som å «gå etter mannen, ikke ballen». Hvorvidt vår uoverensst­emmelse er så alvorlig at det var behov for juridisk bistand fra en dommer undrer meg noe. Eller er det Venstre-mannen som snakker?

Gjennom kontradiks­jon gis partenes rett til å få komme med sine anførsler, og til å imøtegå det motparten eller andre har anført i en sakens anledning. Har dommeren i overdreven iver klubbet på feil sted, premisser? Eller var det Venstre-mannen som klubbet?

Bokhøsten gir en omfattende oversikt og innføring i språkbruk og karakteris­tika som benyttes av politikere når de omtaler hverandre eller motpartens politikk. Det brukes en god del ikke parlamenta­riske uttrykk og vendinger. Hva nå engang «parlamenta­risk» kan vaere? Så ille som mye av det som kommer fra talerstole­n på Stortinget kan vaere.

Søvdes innlegg minner mer om et tribunebrø­l enn juss eller politikk. Det er tydelig at han er ute for å «ta mannen, ikke ballen».

Og da hr. Søvde, har vi vel det som på fotballspr­åket kalles 1-1!

Finn E

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway