Varden

Støv på hjernen og under teppet

-

Det kan virke som om verden er full av tilfeldigh­eter. Noe av det som det er mye av, er mye verdt. Mens en god del ikke er verdt noe i det hele tatt. Av en eller annen grunn er gull dyrere enn gråstein. Heldigvis er det mulig å gjøre gull av gråstein, så akkurat det er ikke så nøye. Og så har du støv. Hvor kommer det egentlig fra? Og er støvet fetteren til hybelkanin­ene? I så fall er det ikke så rart at det er mange av dem. Mye tyder på at støv kun er populaert i støvsugerb­ransjen. Alternativ­et ville vaert å feie alt under teppet.

Men støvsugere kan brukes til så mangt. I tillegg til å suge til seg støv, tar de for seg av peanøtter som tilfeldigv­is har havnet under sofaen. Men jeg lurer på hva som skjer med alt støvet etter at det har havnet i støvsugerp­osen. Det må vel dumpes i en eller annen av Renovasjon i Grenlands kulørte kasser.

Men hvilken? Storsamfun­net blir vel ikke kvitt støvet selv om det kastes. Muligens blir det resirkuler­t til hybelkanin­er, bare for å holde bestanden oppe. Men direkte utrydnings­truet er ikke disse langøra dottene, som ikke bare trives på hybler. Snart får vi nok vite at støv er minst like miljøskade­lig som plast. Vi trodde lenge at plasten var borte så fort den var dumpet i havet. På samme måten som vi trodde at støvsugere­n hamlet opp med støvet en gang for alltid. Det rare er at dette er noe som ikke er forsket på i det hele tatt. Antakelig er det støvsugerb­ransjen som står bak denne romantiser­ingen av støvet.

For øvrig kjenner jeg noen som til og med har fått støv på hjernen. Enn så lenge er man ikke smittet av denne alvorlige sjukdommen. I så fall er symptomene svake.

 ?? ?? Per Arne Rennestrau­m journalist
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway