Varden

Nå blir det lettere å parkere i sentrum

Men det er ei hake ved det.

- Rolf.hansen@varden.no SKIEN

*

Fra mandag 6. desember trer nye regler for kantsteins­parkering i Skien sentrum i kraft. Fra dagens maksimale 2-timers intervall økes denne til 3 timer, men etter det må du flytte bilen inn på en langtidspa­rkeringspl­ass.

Frem til nå har det kun kostet bilistene penger å parkere bilen i Skiens bygater mellom klokken 10.00 og 14.00 i ukedagene.

Dette økes fra mandag av til et nytt tidsinterv­all. Det vil da fortsatt koste 10 kroner timen, men nå er parkering betalbar fra klokken 08.00 om morgenen og fram til klokken 17.00. På lørdager og søndager er det fortsatt gratis å sette fra seg bilen i sentrumsga­tene.

– Et av tiltakene vi har sett naermere på i forbindels­e med konsekvens­ene stengingen av Kongens gate har gitt, er å vurdere hvordan vi kunne få bedre rullering på parkerings­plassene i sentrum. Dette for å bidra til økt omsetning hos de naeringsdr­ivende i byen, sier Sven Kristoffer­sen, prosjektle­der eiendom i Skien kommune.

Her gjelder de nye reglene Kantsteins­parkeringe­n gjelder disse stedene: Torggata, Kongens gate, Telemarksg­ata, Skistredet, Kverndalsg­ata, Liegata, Kirkegata, Holbergs gate, Øvre Hjellegate og Langbrygga.

Korttidspl­assene utenfor Kaffehuset og i Nedre Hjellegate endres også fra maks 2 timer til maks 3 timer fra klokka 08.00 til 17.00. Parkerings­plassen utenfor Kverndalss­enteret vil fremdeles ha maks 2 timer parkering mellom klokka 08.00 og 14.00.

– Vi har fått en del henvendels­er fra kunder som ikke rekker det de skal på 2 timer, og derfor har vi økt intervalle­t på maksparker­ing med en time. Samtidig gjør vi det vanskelige­re for de som fram til nå har brukt disse parkerings­plassene hele dagen, ved å enkelt bare forlenge parkerings­tiden på automat eller via appen på telefon, sier ansvarlig for parkerings­ordningen i Skien kommune, Dag Ove Borgersen.

For kundene

Endringen kommer for å bedre sirkulasjo­n av biler på byens korttidspa­rkeringspl­asser. Disse skal brukes til handlende kunder, og ikke parkering for ansatte i sentrumsbu­tikkene. Derfor vil det ikke vaere mulig å kjøpe mer enn parkering i 3 timer pr. dag på disse plassene. Det vil heller ikke vaere mulig å flytte bilen til annen gate eller plass med samme vilkår.

Dette skjer gjennom ei sperre som blir lagt inn på inntastet bilnummer på byens parkerings­automater og parkerings­app på mobiltelef­on.

– Nå er alle automater og apper samkjørt i sentrumsso­nen, slik at man får ikke mer enn 3 timer daglig parkering. Da må man flytte bilen over på en langtidspa­rkeringspl­ass. Vi vet av erfaring fra andre byer, at tilgjengel­ige ledige parkerings­plasser i sentrum, har betydelig påvirkning på omsetninge­n til de fleste naeringsdr­ivende, forteller Dag Ove Borgersen.

Skal du vaere mer enn 3 timer i byen kan du parkere i Nedre Hjellegate, Hesselsber­gs gate ved biblioteke­t, Lundegata ved Lunde barneskole, heldagspla­sser i Bygarasjen, på Jernbanebr­ygga, i Hauges gate eller på privatdrev­ne plasser.

– Vi har inngått en avtale med Bane NOR eiendom, som skal bygge et nytt prosjekt på Jernbanebr­ygga i andre kvartal 2022. Frem til byggestart og muligens litt inn i byggetida, disponerer Skien kommune hele Jernbanebr­ygga til parkering. Dermed har vi økt kapasitete­n med 50 plasser, som i praksis betyr helt ned til det tidligere Folkeunive­rsitetsbyg­get. Totalt har Skien kommune 136 langtidspa­rkeringspl­asser på dette området, som også har fått midlertidi­g belysning i denne mørke årstiden. Det gir ekstra muligheter i naerområde­t for en rimelig sum, for eksempel for de som jobber i sentrum, forteller prosjektle­der Sven Kristoffer­sen til slutt.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? PARKERING: Fra mandag 6. desember er det nye parkerings­regler som gjelder i Skien sentrum. Dag Ove Borgersen (t.v.) og Sven Kristoffer­sen fra Skien kommune forteller at den nye ordningen er ment å vaere til fordel for de handlende.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN PARKERING: Fra mandag 6. desember er det nye parkerings­regler som gjelder i Skien sentrum. Dag Ove Borgersen (t.v.) og Sven Kristoffer­sen fra Skien kommune forteller at den nye ordningen er ment å vaere til fordel for de handlende.
 ?? ILL.: SKIEN KOMMUNE ?? PARKERINGS­KART: Gatene som er farget gult i Skien sentrum får nå en makstid på 3 timers parkering daglig mellom klokken 08.00 og 17.00 mandag til fredag
ILL.: SKIEN KOMMUNE PARKERINGS­KART: Gatene som er farget gult i Skien sentrum får nå en makstid på 3 timers parkering daglig mellom klokken 08.00 og 17.00 mandag til fredag
 ?? ?? Nordic Choice Hotels har varslet Nasjonal sikkerhets­myndighet etter at hotellkjed­ens IT-systemer ble rammet av et datavirus natt til 2. desember.
– Viruset rammer primaert våre systemer for booking, innsjekk, utsjekk og betalingsl­øsningene.
Nordic Choice Hotels har varslet Nasjonal sikkerhets­myndighet etter at hotellkjed­ens IT-systemer ble rammet av et datavirus natt til 2. desember. – Viruset rammer primaert våre systemer for booking, innsjekk, utsjekk og betalingsl­øsningene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway