Varden

Flere søker om hjelp

Stadig flere søker økonomisk hjelp i Porsgrunn når strømprise­ne skyter i vaeret. Fjordkraft har et råd til dem som sliter med å betale høye strømregni­nger.

- Torbjorn.tungesvik@varden.no PORSGRUNN

*

– Vi har fått et økende antall søknader om sosialhjel­p, saerlig i november. Vi ser det helt klart i sammenheng med de høye strømprise­ne. Det er mange med lav inntekt i Porsgrunn, og ikke alle faller inn under engangsstø­tten som er bevilget til dem som få bostøtte, sier Nav-leder i Porsgrunn, Grunde Grimsrud.

Ring før forfall

Fjordkraft, som er den største strømlever­andøren i store deler av Telemark, har et viktig råd til alle som ser at de får problemer med å betale siste strømregni­ng:

– Du bør ta kontakt med oss før fakturaen forfaller. Da er alt så mye enklere, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Jon Eikeland i Fjordkraft.

– Hva slags tilby da?

– Man kan få gebyrfri utsettelse med betalingen eller en nedbetalin­gsplan. Ta kontakt med kundeservi­ce, sier han.

Foreløpig har ikke Fjordkraft merket noen økning i kunder som ikke klarer å betale regningen, men venter økt pågang når i desember. De forteller at pågangen på kundeservi­ce allerede er stor.

– Folk har spørsmål om den høye strømprise­n og samtalene tar lengre tid enn vanlig, sier Eikeland.

Hvis du ikke vet at du får bedre råd ganske snart, er det likevel ikke sikkert at det hjelper. Eikeland opplyser nemlig at det Fjordkraft tilbyr er inntil fire ukers betalingsu­tsettelse eller en nedbetalin­gsplan på inntil to måneder. Hvis ikke det er nok, må du kanskje henvende deg til Nav. hjelp kan dere

Får 2959 kr i november Regjeringe­n har sørget for at alle som får bostøtte også skal få en ekstrautbe­taling for å dekke strømregni­ngen. Dette er et engangsbel­øp på 2950 kroner (pluss 120 kroner for hver ekstra person i husstanden), som blir utbetalt 19./20. november.

I Porsgrunn er det like i underkant av 1000 husstander som mottar bostøtte. Men, som Navleder Grunde Grimsrud påpeker:

– Det er fint at regjeringe­n setter inn ordninger for dem med bostøtte, men det er mange andre som har dårlig råd i Porsgrunn.

Han lister opp noen av gruppene som kan ha det tungt når strømprise­n nå er rekordhøy:

– Totalt er det 2600 arbeidssøk­ende i Porsgrunn som mottar dagpenger eller arbeidsavk­laringspen­ger. I tillegg har vi 1000 minstepens­jonister, 369 mottakere av kommunal sosialhjel­p og mange flere som har ulike former for stønader og pensjoner. Alle som er i lavinntekt­ssituasjon blir rammet av dette, sier han.

Økning i Skien også

Grimsrud regner med at flere kommer til å søke hjelp hos Nav i vinter, dersom prisene fortsetter å vaere så høye som nå. Nav Porsgrunn betaler strømregni­ngen for dem som søker økonomisk sosialhjel­p, og den økte prisen er også merkbar for kommunen.

– I hele fjor betalte vi strømregni­nger på totalt 2,9 millioner kroner. Hittil i år 2021 har vi betalt 3,3 millioner, og da er det fortsatt to måneder igjen av året, sier Grimsrud. Det er dessuten snakk om to kalde måneder med veldig høy strømpris.

Nav-leder Anne Apneseth i Skien opplyser at det er 1246 husstander i Skien kommune som har mottatt ordinaer bostøtte og dermed vil få engangsbel­øpet til strøm i november. Hun skriver til Varden at de som arbeider med bostøtte ved Nav Skien har hatt noe økning på antall søknader.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? ANNE APNESETH: Nav-leder i Skien.
FOTO: FREDRIK NORDAHL ANNE APNESETH: Nav-leder i Skien.
 ?? ?? Onsdag kveld fikk politiet melding om en bil utenom det vanlige på Kjørbekk i Skien.
- Fikk melding om at noen kjørte en uregistrer­t bil som i tillegg hadde knust frontrute og punkterte dekk. Den kjørte i veldig lav hastighet, opplyste politiet.
Onsdag kveld fikk politiet melding om en bil utenom det vanlige på Kjørbekk i Skien. - Fikk melding om at noen kjørte en uregistrer­t bil som i tillegg hadde knust frontrute og punkterte dekk. Den kjørte i veldig lav hastighet, opplyste politiet.
 ?? ?? TA KONTAKT: – Man kan få gebyrfri utsettelse med betalingen eller en nedbetalin­gsplan, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Jon Vaag Eikeland i Fjordkraft.
TA KONTAKT: – Man kan få gebyrfri utsettelse med betalingen eller en nedbetalin­gsplan, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Jon Vaag Eikeland i Fjordkraft.
 ?? ?? NAV-LEDER: Grunde Grimsrud håper.
NAV-LEDER: Grunde Grimsrud håper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway