Varden

– Det var ubehagelig!

Etter overgangen fra Vipers fikk Emilie Hegh Arntzen kultursjok­k. Hun var vant med å bli stilt krav til, men det hun opplevde i sin nye klubb var annerledes.

- Anders Høines og NTB sport@varden.no

▶ Emilie Hegh Arntzen fikk et realt kultursjok­k da hun kom til CSM Bucuresti og rumensk håndball. – Det var ubehagelig, sier skiensjent­a om forventnin­gene som møtte henne og resten av spillerne i klubben.

▶ Nå er 27-åringen klar for et nytt mesterskap med Norge. I dag starter VM i håndball.

Etter ett halvt år i Romania og toppklubbe­n CSM Bucuresti føler skiensjent­a hun har kommet godt på plass i sin nye klubb, men det er enkelte ting som overrasket henne.

– Det er annerledes å spille med så mye press fra klubb, fans og supportere, sier Hegh Arntzen til NTB.

Press fra alle kanter Avslutning­en hennes i Vipers kunne knapt blitt bedre. Laget gikk helt til topps i Champions League. Etter at seieren var feiret satte hun seg på flyet til Romania i løpet av sommeren. Der ventet en annen kultur enn den hun var vant med.

– Vi skal vinne. Uansett. Det er jo noe nytt. De hadde forventnin­ger til oss i Vipers også, men de var litt mer støttende om vi tapte. Her skal vi ikke tape, så enkelt er det.

Blitt vant med det

Selv om presset på å vinne hver kamp er høyt i klubben, sier Hegh Arntzen at det ikke tok lang tid før hun var vant med forventnin­gene fra alle i og rundt klubben.

– I starten syntes jeg det var litt ubehagelig. Det er alltid slitsomt å vaere negativ, men man blir vant til det og det går egentlig greit.

Skiensjent­a sier hun trives godt i sin nye klubb.

– Jeg trives veldig godt. Det tar litt tid å komme inn i nytt lag og alt det der, men det kommer seg.

Tilbake på landslaget

Etter at hun ble vraket i OL-uttaket i sommer er Hegh Arntzen igjen klar for å spille med flagget på brystet i et mesterskap. Landslaget er i Spania for å spille VM og første mulighet for å se det norske landslaget i aksjon er fredag klokka 20:30 mot Kasakhstan.

Gruppen til Norge består av Kasakhstan, Iran og Romania.

God start

CSM Bucuresti ligger foreløpig på 2. plass i den hjemlige ligaen, men det er tett i toppen. Rapid Bucuresti har 24 poeng foran Hegh Arntzen's CSM Bucuresti som ligger på 2. plass med 19 poeng. Det samme har både lagene som ligger på 3. og 4. plass.

Så langt i Champions League har det rumenske laget slått greit fra seg. De ligger på en foreløpig 4. plass i gruppe A med åtte kamper spilt. Det betyr kvalifiser­ing til åttedelsfi­nalen. Det gjenstår seks kamper av gruppespil­let før finalespil­let kastes i gang.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB ??
FOTO: VIDAR RUUD, NTB
 ?? FOTO: BEATE OMA DAHLE/NTB ?? TILBAKE: Emilie Hegh Arntzen skal igjen spille sammen med Nora Mørk på landslaget.
FOTO: BEATE OMA DAHLE/NTB TILBAKE: Emilie Hegh Arntzen skal igjen spille sammen med Nora Mørk på landslaget.
 ?? ?? PÅ PLASS: Emilie Hegh Arntzen og resten av landslaget er på plass i Spania for å spil le VM.
PÅ PLASS: Emilie Hegh Arntzen og resten av landslaget er på plass i Spania for å spil le VM.
 ?? FOTO: BEATE OMA DAHLE/NTB ??
FOTO: BEATE OMA DAHLE/NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway