Hvem skulle trodd det?

Gjerpens rekrutter slo favoritten Pors i egen hall. Anført av en spiller med en oppladning litt utenom det typiske.

- Bjorn.borge@varden.no PORSGRUNN

Mathilde Christin Knutsen sto for koden Pors aldri klarte å knekke i møtet med det som normalt er lillesøste­r i 2. divisjon.

Det førte til at Gjerpens andrelag slo Pors' førstelag 30-28 i en kamp der Pors aldri var i ledelsen.

Og nevnte Mathilde scoret 14 av Gjerpens 30, i tillegg til å servere som playmaker.

– Det var deilig å føle at det stemte så bra. Vi hadde verdens laveste skuldre. Helt greit å vaere underdog, sier 21-åringen fra Stathelle med et stort smil.

Første hele kamp

Hun hadde også den følelsen på egne vegne, og det var ingen selvfølgel­ighet.

Hele fjoråret forsvant rent sportslig for bamblejent­a, som ødela korsbåndet.

Da hun dominerte onsdagens lokaloppgj­ør, var det hennes første, hele kamp etter å ha jobbet seg tilbake. Hvem skulle trodd det?

Bakspiller­en framsto ikke med den forsiktigh­eten som ofte følger med retur etter korsbåndop­erasjoner.

– Jeg tenker ikke på det. Det er tilbakelag­t, sier Gjerpen-spilleren.

Raskere bein

Gjerpen II tok kommandoen fra start, og var raskere til beins enn Pors. Da hjemmelage­t i tillegg sleit med rytmen angrepsmes­sig, ble det et slit å holde følge med rødtrøyene.

Pors kom seg ajour utover i 1. omgang, men Gjerpen stakk unna til pauseledel­se 15-11.

– Vi er mindre enn Pors, så da må vi ta igjen på andre måter, forklarer toppscorer­en.

Man ventet på andre saker fra hjemmelage­t i den andre omgangen, og fikk se de blå med bedre uttelling i forsvar og med skyttere som meldte seg på. Det bidro til en thrillerav­slutning i Vestsidaha­llen, men det siste minuttet ble som de 59 første: Gjerpen lot seg ikke hente inn.

Større planer

Dermed kunne de unge gjestene ta seiersdans­en, og Knutsen innrømmer at selv om det var et øyeblikk å feire, har hun større planer enn som så.

Fortsatt gjenstår debuten i 1. divisjon.

– Det er det jeg håper på og jobber for.

?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? SENTRAL: Gjerpens Mathilde Christin Knutsen var kampens dominerend­e spiller, selv om det var hennes første hele kamp etter langt avbrekk med korsbåndsk­ade.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE SENTRAL: Gjerpens Mathilde Christin Knutsen var kampens dominerend­e spiller, selv om det var hennes første hele kamp etter langt avbrekk med korsbåndsk­ade.
 ?? ?? I SKUDDET: Silje Vinjevolls skuddarm bidro godt for hjemmelage­t, men det var ikke nok for Pors.