Varden

Målene kommer med tillit: – Det har mye å si

Det ble brått stopp etter hat trick mot Haugesund, men på de fire siste kampene har Tobias Lauritsen scoret på bestilling.

- Anders.hoines@varden.no SKIEN

Selv om poengene uteblir for Odd, er det ikke bare dystert på Falkum om dagen. En av dem som har funnet formen er Tobias Lauritsen.

– Det er deilig. Jeg har venta på det, sier han om tre mål på de fire siste kampene.

90 minutter

Når han får tillit fra start, og ikke blir byttet ut, viser tallene at målteften er der. I de to kampene før den nevnte kampen mot Haugesund spilte han 90 og 86 minutter før han banket tre i nettet, i samme kamp. Så ble det nye 90 minutter i 5–0 tapet for Rosenborg. Etter det ble det faerre minutter på banen og scoringene uteble.

De siste fire kampene har spissen spilt samtlige minutter, det resulterte i scoring mot Mjøndalen, Kristiansu­nd og Vålerenga.

– Det har mye å si det, svarer Lauritsen, på om han tror scoringene kommer som et resultat av å få spille 90 minutter flere ganger etter hverandre.

– De åra jeg har vaert her har det ikke blitt så mange hele kamper på rad. Så det er nok mye av grunnen.

Øvde med broren

Samtlige av hans sju scoringer i år har han brukt én berøring på. Det tror han henger igjen fra han var ung.

– Jeg har alltid jobba mye med å score på innlegg. Broren min og jeg brukte veldig mye tid på innlegg og avslutning­er, så det sitter nok litt igjen derfra også, smiler Lauritsen, som ser på seg selv som førstevalg på spissplass.

– Jeg føler meg som førstevalg nå, ja.

Imponert Nornes

Med formen Lauritsen har vist de siste ukene har han imponert Jan Frode Nornes, men det er ikke bare scoringene som imponerer treneren.

– Tobias har vaert god over en lengre periode. Jeg er imponert over det han har vist. Han leverer på et høyt nivå og scorer mål. Så er det ikke bare det at han scorer mål, han bidrar veldig i det offensive og defensive spillet også.

Treneren trekker spesielt fram spissens duellspill.

– Han tar mye mere for seg i duellspill­et. Nå er Tobias der vi ønsker å se Tobias. Klokskapen og ferdighets­nivået hans er skyhøyt. Og nå ser vi også at han tar i bruk fysikken og da er det én vanskelig mann å stoppe. Når du er en såpass stor mann som han, så har vi en x-faktor i boksen som vi kan utnytte. Det har han vist nå i de kampene han har spilt.

Nornes sier han ser på Lauritsen som førstevalg på topp.

– Sånn som det er nå ligger det ann til at Tobias starter mot Viking, sier han.

 ?? FOTO: ANDERS HØINES ?? SCORINGSFO­RM: I de fire siste kampene har Tobias Lauritsen visst god scoringsfo­rm.
FOTO: ANDERS HØINES SCORINGSFO­RM: I de fire siste kampene har Tobias Lauritsen visst god scoringsfo­rm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway