Varden

Elias ordnet cupseier

Da smadret Elias Lyn-pappaens drømmer om at laget hans skulle vinne Norway Cup.

- Rolf Hansen rolf.hansen@varden.no

GULLSTOL:

▶ OSLO

Få minutter igjen av ordinaer tid trakk en fotballpap­pa på sidelinja ved bane fem på Ekeberg et tungt sukk. Der poden hans og Lyn2-gjengen slet med å temme iherdige Nome-spillere ute på gresset.

– Jeg har aldri hørt om Nome engang!

Han fikk svar av en sydenbrun unggutt fra Nome.

Elias Arntsen Bjørndalen kom direkte fra Tyrkia-ferie med familien. Til Ekeberg-sletta for å spille med kompisene på G14laget til Nome. De møtte Lyn II i 32-delsfinale­n i B-sluttspill­et. Der scoret de oranges spiller nummer 10 kampens eneste mål. I første ekstraomga­ng. Med sudden death som regel.

– Jeg tenkte ikke så mye, men fikk bare veldig lyst til å

SEIER: skyte. Vi spilte en bra kamp, og sto bra i mot dem. Veldig moro at vi vant til slutt. Det er stort å slå Lyn, sier Elias Arntsen Bjørndalen.

Vinne finalen

Nome har tre lag med på Norway Cup. 2008-generasjon­en kommer fra yngre lag i Ulefoss og Skade til sin første sesong i de to klubbenes felles overbyggin­gsklubb. Årets Norway Cup har vaert høydepunkt­et lenge, og målsetning­en etter tre strake tap i gruppespil­let var krystallkl­ar.

– Vi går for å spille finalen. Det er veldig moro å vaere her, sier Elias Arntsen Bjørndalen til slutt.

Den første utslagning­skampen sto målløs etter 2x25 minutter, og da måtte det ekstra omganger til. Under Norway Cup spilles det etter første målet vinner-prinsippet. Dermed var det Elias Arntsen Bjørndalen­s scoring etter bare et par minutter det som sendte Nome videre til 16-delsfinale­n. Mot Ranheim etter at Varden hadde gått i trykken onsdag kveld.

Snøgg videre

Varden sender flere av de lokale lagenes kamper direkte daglig, og du kan også lese om hvordan det går på Norway Cup.

Åmdal Tokke tok seg videre til kvartfinal­en i G16-klassen etter 4-3 i B-sluttspill­et mot Flaktveit. Deretter ble Nashama Jordan fra Jordan slått 2-0 i åttendedel­sfinalen. I dag venter Harøy i kvartfinal­en.

Snøgg G13 vant 4-2 mot Lørenskog, og skal i dag møte Sauda i 16-delsfinale­n. Gjerpens G14 vant 2-1 mot Os II, og møtte Stokke i 16-delsfinale­n etter at Varden gikk i trykken.

Snipp, snapp

Norway Cup-eventyret tok samtidig slutt onsdag i 16-delsfinale­n for Borg J14, som takket for seg etter 0-1 i B-sluttspill­et mot Stoppen. Åmdal Tokkes J16gjeng tapte 1-11 for Ranheim, også det i B-sluttspill­ets første utslagning­skamp. Der også Vinjes G14-gjeng kom til kort mot Traeff.

Vinjes J13 rev også på B-sluttspill­ets første hinder i 0-5-tapet for Tromsø. Det gjorde også Høydalsmos J16-lag som tapte 2-4 for Osterøy. Kviteseid ble sist i gruppespil­let i G16-klassen, og tapte 1-2 for Bergsøy i B-sluttspill­ets første kamp. Treungen forsvant også ut av Bsluttspil­let med sitt G16-års lag etter 0-2 for Brumunddal..

 ?? BEGGE FOTO: ROLF HANSEN ?? Nomes lag og Elias Arntsen Bjørndalen på gullstol etter seieren på Ekebergsle­tta .
BEGGE FOTO: ROLF HANSEN Nomes lag og Elias Arntsen Bjørndalen på gullstol etter seieren på Ekebergsle­tta .
 ?? ?? Nome-gutta avgjorde på første-målet-vinner mot Lyn onsdag.
Nome-gutta avgjorde på første-målet-vinner mot Lyn onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway