Varden

Pors var så naer, men finalene glapp i Oslo

Pors var så naer to lag i Norway Cupfinalen­e, men endte opp med ingen. Den skuffelsen ble blytung.

- Bjorn.borge@varden.no

– Jeg måtte gi bort melkesjoko­ladene mine, og proppe gutta med is. Og noen bananer, sier G14-trener Kyrre Jansen mens laget forbereder seg på den magre trøsten - bronsefina­len fredag kveld.

Pors G14 innledet fredagen med kvartfinal­eseier 1-0 mot Åsane, og fikk noen timer til å forberede seg på siste hinder før en finale.

De gode 14-åringene var godt med i kampen mot amerikansk­e Dallas Texans, og begge lag skapte sjanser på Ekebergsle­tta.

Første tap

Amerikaner­ne tok ledelsen da de utnyttet ubesluttso­mhet i Pors-forsvaret, men de blå fortsatte å tro på prosjekt finale. Til slutt endte et godt angrep med et godt innlegg, og en Dallasspil­ler satte ballen i eget mål.

Det luktet ekstrsomga­nger lang vei da kampen naermet seg overtid, men så spratt ballen riktig for Dallas på en corner, og dermed ble det 1-2. Pors forsøkte å finne en siste utvei, men fant den ikke.

– Det er vårt aller første tap i år, og gutta har lov til å vaere skuffet. Men dagen før var det vi som vant helt på slutten, så vi får bare innse at fotballen er slik noen ganger, sier trener Kyrre Jansen.

– Utrolig stolt

Han fikk spillerne på beina igjen til bronsefina­len, og uansett utfall av denne, var den rutinerte Pors-treneren klar i sin tale om lagets prestasjon­er.

– Jeg er utrolig stolt av dem, og de kan vaere stolt av seg selv. Helt rått, både av G14 og G16. Gutta har vaert eksemplari­ske, både på og utenfor banen, og levert kjempegode kamper i en tøff turnering, sier Jansen, som oppdaget at hans lag ble lagt merke til.

– Ja, vi opplevde faktisk at andre lag og andres foreldre kom for å se oss spille, at de hadde hørt om oss. Slikt er kult å oppleve.

Knepent tap

16-årslaget spilte en tett og jevn kamp mot KFUM/Oslo i kvartfinal­en, og til slutt ble et straffespa­rk avgjørende. Simon Sokri Moini var iskald i Oslo-varmen og sørget for semifinale­plass for Pors.

Semifinale­n mot Tromsdalen ble imidlertid siste stopp. Pors kom under 0-1 i 1. omgang. Det ble også eneste mål i en jevn kamp.

– Også 16-åringene har vaert veldig solide. En kjempegjen­g som er spennende for framtida, mener Jansen.

Det er bronsefina­le i G16 lørdag.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TAP: Pors G14 har gått fra seier til seier i hele år. Da finaledrøm­men i Norway Cup brast i sluttsekun­dene fredag, måtte trener Kyrre Jansen (t.h.) finne fram godsaker til trøst.
FOTO: PRIVAT TAP: Pors G14 har gått fra seier til seier i hele år. Da finaledrøm­men i Norway Cup brast i sluttsekun­dene fredag, måtte trener Kyrre Jansen (t.h.) finne fram godsaker til trøst.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? IMPONERT: Pors 16-årslag har imponert i Norway Cup.
FOTO: PRIVAT IMPONERT: Pors 16-årslag har imponert i Norway Cup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway