Varden

– Satser på å stå her p

Matvogna «Chuan Chim Thai Food» har kun vaert åpent i noen uker, men har allerede fått flere stamkunder. Nå satser de på å holde på i lang tid.

- Daniel Ducros

▶ SKIEN

– Flere har kommet tilbake både tre og fire ganger. Det er ikke gaerent på så kort tid, forteller Rune Braekken.

Det er Rune Braekken og Emma som driver den nye matvogna ved Kiwi Risingveie­n. Parret åpnet vogna 16. juli midt i fellesferi­en. De har fått flere gode tilbakemel­dinger på plassering­en og ikke minst maten.

– Det virker som det har blitt veldig godt mottatt. På denne siden av byen finnes det ikke så mange andre alternativ­er. Man Kan få en pølse eller burger på bensinstas­jonen, men det blir ikke helt det samme.

Målsetting

Menyen består av over 20 matretter som Emma står for. Til tider kan det bli hektisk på kjøkkenet når man kokkeler alene. Når det blir lang kø er det begrenset hvor mange matretter man kan lage samtidig på et lite kjøkken. Braekken ser ikke bort fra å ansette flere på kjøkkenet.

– Det har tatt seg ganske bra opp, så det har gått jevnt oppover. Vi må få inn litt hjelp etter hvert hvis det fortsetter slikt.

Rune spesifiser­er det er for tidlig å snakke om å utvide matvogna, men hvis den positive utviklinge­n fortsetter håper de å fortsette en god stund framover. På torsdag hadde de sin hittil beste dag, med en omsetning på over 11.000 kroner.

Satser på permanent drift

– I starten lå vi på rundt 3000 kr, det er for lite for å holde hjulene i gang med alle utgiftene. Råvarer og ikke minst strømutgif­tene, da sliter man med den summen. Nå har vi hatt flere dager på rundt 10.000 kroner som er meget bra.

– Hvis vi får alt til å gå rundt, så satser vi på å stå her permanent.

KJØKKENET:

 ?? ?? Emma står for all matlaginge­n.
Emma står for all matlaginge­n.
 ?? ?? MATVOGN: Chuan Chim Thai Food har gjort det bra i sommer.
MATVOGN: Chuan Chim Thai Food har gjort det bra i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway