Varden

Einar flyttet jobben til kysten i sommer

I løpet av sommerferi­en har Einar Bøhmer dekt store deler av Kragerøskj­aergården. Han hjelper lokale og ferierende gjester, hvis det oppstår sykdom og ulike skader - som «Kystlegen».

- Daniel Ducros

KYSTLEGEN:

▶ KRAGRØ

Oslomannen har tilbrakt mange sommere i Kragerø siden 70-tallet. Til daglig jobber han som fastlege i Oslo og Lakselv i Finnmark, og er spesialist innenfor allmenn medisin. Bøhmer er på tilbudssid­en selv om han er på ferie I Kragerø.

– Jeg er der hovedsakli­g i juni og juli, og jobber som lege hvis det er behov for det. Det har Ikke vaert så mye å gjøre denne sommeren, fått et par telefoner om dagen. Noe kan jeg ta via telefon, mens andre ganger reiser jeg ut til pasienten, sier «Kystlegen» Bøhme som har en egen Facebooksi­de.

Tiltaket hans er ment som et ekstra tilbud til legevakt og fastleger, i en periode hvor det kommer mange besøkende til Kragerø. Da Bøhmer stadig fikk forespørsl­er om å steppe inn for å løse et problem eller svare på spørsmål, bestemte han seg for å gjøre noe med det.

Givende arbeid

Etter å ha tilbrakt mye tid i Kragerø, har Oslomannen blitt godt kjent med området, lokalbefol­kningen og ferierende gjester. Han kjører ut med egen båt for å komme seg fram dit det trengs.

Denne sommeren har han reist fra Portør til Brevik for å gi råd og behandle ulike mennesker. Han beskriver «sommerjobb­en» som givende og variert.

– Jeg gjør ikke noe før en pasient ringer inn, så er det å vurdere om det er noe jeg kan hjelpe med og hvordan det kan løses. Det kan vaere alt fra kutt som må sys og brannsår til infeksjone­r, så veldig variert.

– Dette er den tredje sommeren jeg holder på. Jeg møter mange ulike mennesker som er på ferie, som er i en litt annet modus. Dette er nok noe jeg vil fortsette med. Går ikke i pluss akkurat, men jeg føler det er såpass givende arbeid, legger kystlegen til.

Mange feriegjest­er

Til tider kan det vaere mye å gjøre i jobben som fastlege. Bøhmer sier han kan unne seg selv en måned fri fra kontoret om sommeren. Likevel er han tilgjengel­ig for å hjelpe andre hvis det er behov.

– Det virker som mange er positive til tilbudet jeg gir, stort sett bare positive tilbakemel­dinger. Flere som kanskje lurer på hva som skal gjøres eller hvem skal kontaktes hvis det dukker opp en skade.

Om sommeren pleier det å vaere ekstra mange mennesker i Kragerø området. Så å si alle hytteeiern­e og turistene har fastlege et annet sted. Bøhmer forteller stor del av alle som ringer inn er ferierende folk.

– Det finnes flere muligheter for liknede hjelp. Legevakta i Kragerø for eksempel, men vet ikke hvor godt kjent det er for feriegjest­ene. Derfor holder jeg på med det her, sier Bøhmer avslutning­svis.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tiltaket til Einar Bøhmer er ment som et ekstra tilbud på grunn av alle besøkende i kommunen om sommeren.
FOTO: PRIVAT Tiltaket til Einar Bøhmer er ment som et ekstra tilbud på grunn av alle besøkende i kommunen om sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway