Varden

Til tross for kritikk, er sjefen takknemlig

Supporterg­ruppen Oddrane arrangerte tirsdag et møte med flere aktører fra klubben etter braktapet mot Bodø/ Glimt i helgen.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

KRISEMØTE:

▶ SKIEN

Bakgrunnen for møte var at flere supportere uttrykte stor misnøye med kampen i Bodø, som til slutt endte 0–7. I tillegg har flere supportere kritisert spillerlog­istikken i sosiale medier. Derfor møtte også sportssjef

Morten Rønningen og spillerlog­istikksjef Thomas Skilbred sammen med trener Pål Arne «Paco» Johansen opp på «Fortet» for et åpent møte med fansen.

Opplegget startet med en prat mellom de tre representa­ntene for Odd, og supporterl­eder Alexander Almvik. Da «Paco» fikk spørsmålet om hva som skjedde i Glimt var han bastant:

– Beklager, sa han bastant og sårt, til applaus fra de rundt 45 frammøtte.

Engasjemen­t

Supportern­e fikk i tur og orden lov til å stille spørsmål til de tre. Alt fra om spillestil­en var for ambisiøs sammenlikn­et med spillermat­eriale, til spørsmål om hvordan det jobbes med spillerlog­istikk og hvordan man skal snu trenden. «Paco» synes den timelange seansen var viktig for hvordan han vil at klubben skal fremstå.

– Det var et fantastisk engasjemen­t, og masse fine folk. Det er fjerde gang vi har samlet oss i år, og dette var den klart mest besøkte her på "Fortet". Fotballklu­bber skal vaere en del av byen hvor de spiller, og det skal man ta på alvor. Det føler jeg vi har gjort etter at det åpnet opp igjen etter pandemien. Slike ting som dette er utelukkend­e positivt, sa han utenfor «Fortet» etter at møte var over.

Tidligere har klubben og supportere møttes tre andre ganger. Denne trenden er noe treneren har lyst til å fortsette med.

– Det er et samarbeid og en dynamikk mellom klubb og supportere som jeg håper vi kommer til å fortsette med.

Kritikk etter braktap

Etter tapet mot Bodø/Glimt var det mange kritiske røster i diverse kommentarf­elt og på Twitter. Det forstår treneren veldig godt.

– Jeg forstår godt at det har vaert mye kritikk etter den kampen. Jeg var krass selv, både til min egen og alles innsats. Jeg er veldig åpen for kritikk når det er på sin plass, og det var det definitivt nå, sier han og fortsetter:

– Engasjemen­tet har vaert voksende fra seriestart og til nå. Det er slik fotball skal vaere. Følelser. Vi må tåle å se hverandre i øyne når det er motbakke. Gjør man ikke det er det ikke så mye igjen. Dette er det motsatte av likegyldig­het, og det liker vi veldig godt.

Flere spørsmål

Sportssjef

Morten

Rønningen fikk også flere spørsmål angående spillerlog­istikken til Odd, og hvordan det håndteres. Noe av kritikken var at Odd kun hentet gamle Odd-spillere, eller spillere som ikke var ønsket i andre klubber. I seansen på scenen forklarte både han og «Paco» hvordan det jobbes med spillere. I etterkant synes også han at de fikk mye ut av samlingen, til tross for at han ikke kunne si mye spesifikt.

– Vi er glad for engasjemen­tet. Så er det klart at vi ikke alltid kan si alt, men vi prøver å vaere så åpne som vi kan. Jeg synes det var en veldig ålreit greie.

Supportern­e på plass virket også litt mer opplyste i etterkant, og praten gikk aktivt om temaene som hadde blitt tatt opp.

 ?? FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ?? Odds sportslige ledelse møtte supportern­e på fortet.
FOTO: TOR HENRIK STENSLAND Odds sportslige ledelse møtte supportern­e på fortet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway