Varden

Bare to vil bli hans etterfølge­r

En kvinne og en mann utgjør hele søkerlista når en ny leder av Agder lagmannsre­tt skal utnevnes.

- Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Embetet som førstelagm­ann ved lagmannsre­tten er ledig, og søknadsfri­sten gikk ut mandag 8. august.

Bakgrunnen for at det søkes etter en ny leder for domstolen, er at nåvaerende førstelagm­ann Dag Bugge Nordén trapper ned. Han vil fortsette som lagdommer. Bugge Nordén ble etter det Varden får opplyst, utnevnt som førstelagm­ann i 2009.

Interne søkere

Begge som har søkt om å bli hans etterfølge­r i stillingen er interne søkere. De to er Andreas Skoe Cederkvist (43) med adresse i Brevik og Guro Vale Kvavik (52) med adresse Skien.

Skoe Cederkvist har vaert lagdommer ved Agder lagmannsre­tt siden januar 2018. Han har yrkeserfar­ing fra blant annet Innovasjon Norge, Oslo byfogdembe­te og advokatfir­maet Staff.

Av den offentlige søkerlista, som tirsdag ble lagt ut på domstol.no, går det dessuten fram at søkeren tidligere har jobbet i flere år som journalist og vaktsjef for MTV Nyheter/ TVNorge.

Guro Vale Kvavik har vaert lagmann ved Agder lagmannsre­tt siden mars 2019.

Før dette var hun lagdommer samme sted fra desember 2010, etter å ha vaert konstituer­t lagdommer i to år.

Hun har tidligere vaert dommerfull­mektig i Nedre Telemark tingrett, før hun gikk over i egen advokatpra­ksis i noe over to år.

Leder over 30 ansatte

Agder lagmannsre­tt ledes av en førstelagm­ann og har i tillegg to lagmenn, 19 lagdommere, én jordskifte­lagdommer, administra­sjonssjef og 13 saksbehand­lere. Dette går fram av stillingsa­nnonsen.

Domstolen har lokaler i Skien og dessuten faste rettssaler i Tønsberg, Arendal og Kristiansa­nd.

Innstillin­gsrådet for dommere avgir innstillin­g om dommerutne­vnelser til Kongen i statsråd, hvor utnevninge­n skjer.

 ?? FOTO: JON-INGE HANSEN ?? TRAPPER NED: Førstelagm­ann Dag Bugge Nordén trapper ned, men fortsetter som lagdommer ved Agder lagmannsre­tt.
FOTO: JON-INGE HANSEN TRAPPER NED: Førstelagm­ann Dag Bugge Nordén trapper ned, men fortsetter som lagdommer ved Agder lagmannsre­tt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway