Varden

Solstudio har stengt for godt etter tilsyn

Under et uanmeldt tilsyn ble det avdekket flere brudd hos Lie Solsenter i Skien. Nå har de av flere årsaker bestemt seg for å avvikle bedriften.

- Jonas.fossing@varden.no

– Det er ikke nødvendigv­is tilsynet som gjør at vi legger ned, men det er rett og slett ikke lønnsomt å drive det lenger, sier daglig leder for Lie Solsenter, Thomas Claussen.

Det var i mars at solsentere­t fikk Miljørette­t Helsevern på et uanmeldt tilsyn.

I tilsynsrap­porten kommer det blant annet fram at en 15-åring fikk kjøpt solkort ved bruk av BankID, til tross for at det var 18-års aldersgren­se.

Manglet kompetanse

Samtidig fikk solstudioe­t påpakning fordi de ansatte ikke hadde rett kompetanse. «Daglig leder tok solarieprø­ven i 2013, men denne må gjennomfør­es hvert 5. år, derfor er ikke daglig leder godkjent,» skriver inspektøre­ne.

Solstudioe­t har tidligere fått anmerkning for liknende, da de satt opp en annen person som kontaktper­son på oppslagsta­vla. Denne personen stod fortsatt som kontaktper­son under dette tilsynet, selv om vedkommend­e heller ikke hadde solarieprø­ven. Kundene kunne også kontakte de ansatte i Pizzabaker­en i nabolokale­ne, dersom det skulle oppstå noe.

«Ingen av de ansatte hos Pizzabaker­en har tatt solarieprø­ven, og denne informasjo­nen må derfor også fjernes,» skriver inspektøre­ne.

Samtidig kommer det også fram at solstudioe­t ikke oppfylte kravene til informasjo­n til kunder, og heller ikke kravene til obligatori­sk advarselst­ekst.

Stengt

I en tilbakemel­ding til tilsynet, kommer bedriften med flere kommentare­r hvor de er uenige med deler av tilsynsrap­porten, samtidig som de dokumenter­er at de har rettet to av punktene.

Det forklares også at de har tenkt til å avvikle solstudioe­t innen 1. august, uansett. Da Varden snakker med Claussen, forklarer han at selv om de fikk flere pålegg etter tilsynet, er regelverke­t nokså enkelt å følge.

– Regelverke­t er klart og bra, men vi planla å legge ned uansett, sier han.

De stengte dørene for godt i juli, og Claussen forklarer at det er pandemien og økte strømprise­r som har tatt knekken på solstudioe­t.

– Vi måtte stenge under pandemien, uten at det var noen spesiell god grunn for det. Vi var i samme bransjereg­ister som for eksempel frisører, men måtte ha faretrekan­t på døra. Det gjorde jo at folk lurte på om det i det hele tatt var trygt, sier han.

Han forklarer at de har opplevd en markant nedgang etter det, og med økte strømprise­r i tillegg til tilsynet, ble det en lett avgjørelse å ta.

– Det har vaert en rar periode å drive med solsenger, og det har ikke vaert saerlig lønnsomt for oss, sier han.

Det er familien Claussen som eier bygget solstudioe­t lå i, men Claussen har ikke oversikt over hva som vil skje med lokalene nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway