Varden

Inger fikk toppjobben

Etter jobben som kommunedir­ektør i Kragerø var ferdig i august i fjor, har Inger Lysa vaert deltidspen­sjonist. Så fikk hun et tilbud om en jobb hun ikke kunne si nei til.

- Jonas.fossing@varden.no

– Planer endres når man får gode muligheter, og det er her er jo litt gøy. Det er jo fokus på hvor lenge man skal stå i jobb, så da er det ganske flott at det går an å vaere i min alder å få nye muligheter, sier 64 år gamle Inger Lysa til Varden.

Hun har begynt så smått allerede, men vil formelt starte fra 1. september. Da vil hun erstatte nåvaerende regiondire­ktør for KS i Vestfold og Telemark, Jan Erik Innvaer, som skal ha permisjon i to år.

Han overtar som stabsdirek­tør i KS, skriver KS i en pressemeld­ing på sin nettside.

Ny periode

Lysa har de siste årene vaert rådmann/kommunedir­ektør i Kragerø. Dit kom hun fra kommunalsj­efstilling i Porsgrunn. I KS sammenheng har hun vaert leder for rådmannsut­valget i Telemark – og fra 2020 ledet hun kommunedir­ektørutval­get i Vestfold og Telemark.

Siden hun var ferdig i åremålssti­llingen som kommunedir­ektør i Kragerø i august 2021, har hun vaert deltidspen­sjonist. Men da hun fikk en telefon med tilbud om toppjobben, måtte hun revurdere den tilvaerels­en.

– Jeg ble spurt om jeg kunne vaere hans vikar i to år, og jeg kjenner jo litt til KS fra før, og kjenner godt til Vestfold og Telemark. Jeg måtte tenke meg om, men fant ut at dette var noe jeg ville prøve, sier hun.

Nå blir hun sjef for seks ansatte, og jobben blir å serve kommunene i Vestfold og Telemark, samt fylkeskomm­unen.

– Vi jobber med ulike fagområder innenfor det en kommune driver med, og en kommune driver med nesten alt, sier hun til Varden.

– Jeg ser for meg en laererrik og aktiv periode, og er svaert motivert for å søke bidra til organisasj­onens innsats for å både sikre medlemmene handlingsr­om og gode rammebetin­gelser – og til utviklings­arbeid, sier hun i pressemeld­ingen.

Glad for å ha hun med på laget

– Jeg er glad for at Inger Lysa har takket ja til å gå inn i regiondire­ktørstilli­ngen i perioden Jan Erik har permisjon, sier områdedire­ktør i KS Geir Runar Johannesse­n i pressemeld­ingen.

– Vi ser på dette som en god løsning både for KS og for medlemmene våre i Vestfold og Telemark.

I tillegg til å lede KS sitt kontor i Skien, er regiondire­ktøren en aktiv bidragsyte­r i KS samlede arbeid på tvers i organisasj­onen – og KS stedlige representa­nt i fylkene. Medlemsdia­log og medlemskon­takt er kanskje regionkont­orets viktigste oppgave, men det er varierte oppdrag og oppgaver innenfor alle de tre rollene som KS har for medlemmene, skriver KS selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway