Varden

Nå er mye snudd på hodet for disse gutta

Det er ingen overraskel­se, men likevel uvant for mange. Også for de gutta det gjelder.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ PORSGRUNN

Oppkjøring­en til den aller første sesongen for håndballsa­marbeidet mellom Uraedd og Herkules er i gang, og dermed har treningsar­enaen blitt i «feil» by for skiensgutt­a.

– Ja, det føles som jeg har gått til Uraedd. Nettopp på grunn av dette med at vi reiser til Porsgrunn for å trene. Men jeg har tro på dette prosjektet, understrek­er Magnus Dreyer.

Han lever med at omstendigh­etene stusser litt.

– Jeg fikk noen blikk da jeg, i Uraedd-trøya, gikk inn i Skienshall­en, forteller han smilende.

Trodde på det

Mange tvilte på om samarbeide­t noen gang ville la seg gjøre, på grunn av dette med rivaliseri­ng både mellom byer og klubber. Dreyers oppfatning er at motviljen ikke var blant de aktuelle spillerne.

– Personlig håpet jeg det ville bli slik. Det er vanskelig å drifte to klubber på samme nivå i et område med lite rekrutteri­ng.

– Trodde du det ville la seg gjennomfør­e?

– Ja, denne gang gjorde jeg det. Det var så mange som jobbet for det. Og jeg synes det virker spennende til nå, sier

Dreyer, som ser et potensiale som matcher forventnin­gene til det nye laget som får et helt nytt navn neste år.

– Kan vi holde på alle dem som har vaert på trening fram til nå, synes jeg det ser bra ut.

Mange fra Herkules

Trener Rune Bjaaland deler den oppfatning­en. Selv om det er usikkerhet rundt noen spillere, blant annet på grunn av studieplas­ser, tror han det blir en solid tropp som går løs på den historiske sesongen.

– Det har kommet inn åtte mann fra Herkules, forteller Bjaaland, som - i tillegg til de seks som er avbildet - har rutinerte Remi Bah, Martin Gjøen Eriksen og Benedikt Ewald i rekkene.

Tirsdag kommer en serbisk bakspiller på besøk. Han skal flytte til Grenland.

– Vi trenger en venstrebac­k når Henrik Evensen reiser, og denne serbiske spilleren har erfaring fra bra nivå. Det blir spennende, sier Bjaaland.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? UVANT: Magnus Dreyer har fått mye av håndballti­lvaerelsen snudd på hodet etter fellessats­ingen i Grenland, men tror på prosjektet. De øvrige Herkules-gutta er (f.v.) Steffen Bergheim, Sander Rasmussen, Sander Svardal, Jostein Pedersen og Sebastian Larsen.
FOTO: BJØRN BORGE UVANT: Magnus Dreyer har fått mye av håndballti­lvaerelsen snudd på hodet etter fellessats­ingen i Grenland, men tror på prosjektet. De øvrige Herkules-gutta er (f.v.) Steffen Bergheim, Sander Rasmussen, Sander Svardal, Jostein Pedersen og Sebastian Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway