Varden

Strømstøtt­e fyller ikke tanken

Om kort tid kommer det en forbedret strømstøtt­e. Samtidig fortsetter drivstoffp­risene å presse bilistene.

- Thor Egil Braadland Myndig hetskontak­t i NAF

Ny og bedre strømstøtt­e kommer på plass fra september, én måned tidligere enn planlagt. Politikern­es snuoperasj­on viser at de kan reagere når noen varer blir unormalt dyre. Hvorfor tar ikke regjeringe­n grep om de skyhøye drivstoffp­risene?

Bensin og diesel er unormalt dyrt og prisgalopp­en ser ikke ut til å avta. Regjeringe­n vil «vente og se an». Det er oppsiktsve­kkende svakt, og å lukke ørene for behovene til vanlige folk. Akkurat nå opplever vi et helt uvanlig prispress; økte matpriser, økte drivstoffp­riser, økte strømutgif­ter, og økte renter. Hele 54 prosent av befolkning­en oppgir at de er bekymret for de høye drivstoffp­risene, viser en undersøkel­se Norstat har gjort for NAF.

Det er ingen tvil om at regjeringe­n må handle. Fra juli i fjor til juli i år økte drivstoffp­risene med 50 prosent. Prisøkning­en er mer enn ti ganger så høy som lønnsoppgj­øret for 2022, som var på 3,7 prosent.

Vi er derfor mange nå som reagerer på Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiets manglende handlekraf­t når drivstoffp­risene løper løpsk. De norske drivstoffp­risene er i verdenstop­pen. Nå er tiden for å levere.

De fleste europeiske land har innført en eller annen form for støtte, enten i form av kontantstø­tte til bileiere, eller kutt i avgifter på bensin eller diesel, eller begge. I Sverige har hver bileier fått utbetalt 1000 kroner, ytterliger­e 500 kroner om man bor i distrikten­e. I Norge har regjeringe­n gjort – ingenting.

Dette til tross for at det er i distrikten­e man merker de høye drivstoffp­risene mest: Her er alternativ­ene til bilen dårlige, og det faerre som eier elbil.

NAF mener at regjeringe­n må gi en håndsrekni­ng til bileierne. Tiden er overmoden.

 ?? ?? REAGERER: Vi er mange som reagerer på Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiets manglende handlekraf­t når drivstoffp­risene løper løpsk, skriver Thor Egil Braadland.
REAGERER: Vi er mange som reagerer på Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiets manglende handlekraf­t når drivstoffp­risene løper løpsk, skriver Thor Egil Braadland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway