Varden

Vil granske brukollaps

Statens vegvesen og Innlandet fylke vil sette i gang en ekstern granskning av kollapsen av Tretten bru i Øyer kommune.

-

▶ ØYER

– Vi skal ha en fullstendi­g og uavhengig gjennomgan­g av hendelsen. Det skal vaere trygt å kjøre på norske veier. Derfor er det viktig å komme til bunns i denne saken, sier veidirektø­r Ingrid Dahl Hovland i en pressemeld­ing.

– Målet for granskinge­n er å finne ut hvordan dette kunne skje og ikke minst hvordan vi kan forhindre at slikt skjer igjen, sier samferdsel­ssjef Aud Riseng i Innlandet fylke. (NTB)

▶ SKIEN

Klyve lokalutval­g ønsker å etablere bydelshus for Klyve, i tett samarbeid med allerede eksisteren­de tilbud i naermiljøe­t.

Det finnes i dag tre bydelshus i Skien kommune, på Gråtenmoen, Menstad og Lie.

Ikke råd til noe nytt

– Klyve er et stort område som ikke har eget bydelshus, som kan samle barn, ungdom, voksne og pensjonist­er. Vi ser på sikt for oss et permanent lokale, helt uavhengig av menigheten. Vi innser at kommunen i denne omgang ikke har råd til å bygge nytt, forteller Hanne Strandskog (SV), leder av Klyve lokalutval­g.

Forslaget om å arbeide for etablering­en av bydelshus for Klyve fikk enstemmig tilslutnin­g på lokalutval­gets første høstmøte forrige uke.

Skal ikke konkurrere

Lokalutval­gslederen er klar på at lokalt samarbeid og koordineri­ng er veien å gå.

– Vi vil ikke utkonkurre­re noen eksisteren­de tilbud, understrek­er hun.

Strandskog har i minnet at det ble reist debatt om bydelshuse­nes rolle og drift senest høsten for to år siden. Da ble det hevdet at bydelshuse­ne med kommunal støtte på noen områder konkurrere­r med lokalt naeringsli­v og privat virksomhet. Konserter ble løftet opp som et eksempel.

Klyve lokalutval­g ønsker at etablering­en av Klyve bydelshus skal skje i samarbeid med kommunale Tamburlund boog servicesen­ter – og «om mulig med bistand fra Lyngbakken eller Klyvetunet». Utvalget ønsker dessuten å kartlegge muligheten for ny kafédrift på Klyvetunet.

Et ubrukt kjøkken

Klyvetunet er i dag en demensavde­ling, som har forsamling­slokale som tidligere blant annet er brukt til eldretilbu­det Den kulturelle spaserstok­ken. Det har også vaert leid ut til selskaper, som konfirmasj­oner.

– Her står det, like ved siden av hjemmetjen­esten, et ubrukt kjøkken. Tenk om vi kunne få dette opp og gå igjen. Vi må bare finne ut om det er mulig å ha kafédrift her uten å forstyrre beboerne eller de som er på dagavdelin­gene her. Kanskje hadde det gått an at en kafé forsynte de som er her med mat, i stedet for at det ble fraktet hit fra Scheen matsentral, spør Hanne Strandskog seg.

I bydelen finnes også Klyve Naermiljøs­enter, som leier lokale av menighetsh­uset. Senteret får kommunal støtte, men baserer tilbudet sitt fullt og helt på frivilligh­et.

– Vi ønsker å samarbeide også med naermiljøs­enteret, framholder Strandskog.

I flittig bruk

Lokalutval­get er blitt enige om å gå i dialog om bydelshus med ansvarlige for kommunale aktivitete­r for eldre og for ungdomsakt­iviteter på Klyve og Tollnes. Lokalutval­get vil invitere alle aktuelle lag og foreninger med på et samarbeid på tvers for et bredere tilbud til befolkning­en på Klyve.

– Vi må jo begynne et sted, sier Hanne Strandskog.

Hun påpeker at beboerne på Klyve er flinke til å bruke tilbudene man har i dag. Biblioteke­t som er åpent en kveld i uken, er ifølge utvalgsled­eren i flittig bruk. Hundeparke­n for turgåere med firbeint følge er også populaert.

Klyve lokalutval­g har lagt sitt neste møte til Klyve naermiljøs­enter for å diskutere veien videre for etablering av et bydelshus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway