Varden

Tidligere toppolitik­er selger huset

Den tidligere politikere­n og kona selger huset i Porsgrunn.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

BERGSBYGDA:

▶ PORSGRUNN

– Det er vemodig, men redet er tomt, sier Kåre Fostervold fra Porsgrunn.

Pendler

Han har vaert stortingsp­olitiker for Frp og har sittet i Porsgrunn bystyre i en årrekke. I 2013–15 var han statssekre­taer i Olje- og energidepa­rtementet. Nå ukependler han til Oslo og jobben som konstituer­t administre­rende direktør i Avfall Norge.

Ukependlin­gen er en av flere grunner til at han og kona nå selger huset i Bergsbygda.

– Datteren vår har flyttet hjemmefra og jeg pendler til Oslo. Vi trenger ikke like stor plass mer og dette huset er for stort for oss, sier han.

Huset ble bygget i 1999 og har et bruksareal på 196 kvadratmet­er. Det er ekteparet

Fostervold som selv fikk bygget huset.

– Vi fikk kjøpt tomten og bestemte hustype og alt selv og det ble akkurat slik vi ville ha det. Begge to er fra Porsgrunn, men vi bodde i Oslo før vi flyttet tilbake hit. Vi var med barn og ønsket et rolig sted hvor det var godt å vokse opp, sier Fostervold.

De kom over tomten ved en tilfeldigh­et.

– Vi fikk høre om muligheten på 17. mai og slo til med en gang. De har vi ikke angret et sekund på, sier han.

Flytter til Skien

Ekteparet har bodd i Bergsbygda i 23 år og kommer begge fra Porsgrunn, men nå flytter de over kommunegre­nsa til Skien.

– Vi har kjøpt oss et helt nytt hus på Limi i Skien. Huset er litt mindre enn det vi har nå, og alt er på en flate. Det bygges få nye boliger som ikke er leilighete­r, så dette var midt i blinken for oss. Kona jobber i tillegg på Sykehuset Telemark i Skien, så dette passer bra for oss, sier han.

Nå er Fostervold spent på hvem som kjøper huset i Bergsbygda.

– Huste kan egentlig brukes av veldig mange. Det har naerhet til sjø og natur, og det er ikke boplikt. Jeg har fått med meg at noen ser etter en bolig for å bruke det som hytte i dette området, men vi har veldig god skole og nabolaget her ute også, sier han.

Det er Henrik Tangen hos Krogsveen Bamble som selger huset.

– Det blir spennende å se responsen. Vi la det ut rett før helgen, men har allerede fått de første henvendels­ene, sier eiendomsme­gleren.

 ?? FOTO: KROGSVEEN/KRON MEDIA ??
FOTO: KROGSVEEN/KRON MEDIA
 ?? ?? JOBBER I OSLO: Kåre Fostervold pendler til Oslo og jobben i Avfall Norge. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.
JOBBER I OSLO: Kåre Fostervold pendler til Oslo og jobben i Avfall Norge. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway